DINAMO – ATHLETIC BILBAO 1-1. „Câinii” revin onorabil în Europa

Dinamo a terminat la egalitate, joi, pe teren propriu, scor 1-1 (0-1), cu formaţia spaniolă Athletic Bilbao, în prima manşă a turului trei preliminar. Rivaldinho a înscris cu un şut la vinclu de la 30 de metri sub privirile tatălui său, Rivaldo, prezent pe Arena Naţională.

27 iul. 2017, 08:25
DINAMO – ATHLETIC BILBAO 1-1. „Câinii” revin onorabil în Europa

UPDATE: Athletic Bilbao a deschis scorul prin Laporte, în minutul 21, Dinamo Bucureşti reuşind egalarea prin Rivaldinho, în minutul 54.

0-1: Etxebarria a executat un corner de pe partea dreaptă, Etxeita a prelungit balonul cu capul la colţul lung şi Laporte a deschis scorul tot cu o lovitură de cap din 4 metri.

 

1-1: Salomao i-a pasat lui Rivaldinho şi acesta a restabilit egalitatea cu un şut la vinclu de la 30 de metri sub ochii tatălui său, fostul internaţional brazilian Rivaldo fiind prezent pe Arena Naţională.

În minutul 65, Nemec a trimis mingea în poartă, dar golul a fost anulat pentru o poziţie de ofsaid a atacantului slovac.

În minutul 70, Muniain a reluat balonul cu capul, dar Nascimento a respins de pe linia porţii.

DINAMO – ATHLETIC BILBAO LIVE VIDEO ONLINE 2017 TVR: Pentru meciul din această seară, antrenorul lui Dinamo a decis să îl titularizeze în premieră pe fundaşul grec Katsikas, anunţă UEFA. În plus, Rivaldinho este pe bancă, iar Dinamo joacă 4-3-3.

 

DINAMO – ATHLETIC BILBAO  1-1, au marcat Rivaldinho şi Laporte

DINAMO – ATHLETIC BILBAO  0-1 la pauză

 

Echipele de start:

Dinamo: Penedo – Romero, Nedelcearu, Katsikas, St. Filip – Mahlangu, Busuladzici, Nascimento –  Hanca, Nemec, Salomao
Rezerve: Brănescu, Rivaldinho, Albin, Anton, Costache, Marici, Bumba
Antrenor: Cosmin Contra

Athletic Bilbao: Iago Herrerin – De Marcos, Laporte, Etxeita, Balenziaga – Benat, Vesga- Susaeta, Raul Garcia, Munian – Aduriz
Rezerve: Arrizabalaga,Boveda, San Jose, Lekuke, Mikel Rico, Merino, Aketxe
Antrenor: Jose Angel Ziganda

Arbitru: Tore Hansen (Norvegia)
Asistent 1: Jon-Michael Knutsen (Norvegia)
Asistent 2: Øystein Ytterland (Norvegia)
Rezervă: Espen Eskås (Norvegia)
Delegat UEFA: Aristeidis Stavropoulos (Grecia)
Observator UEFA: Karen Nalbandian (Armenia)

DINAMO – ATHLETIC BILBAO LIVE VIDEO ONLINE 2017 TVR: Peste 350 de jandarmi vor asigura ordinea publică la meci

Într-un comunicat remis MEDIAFAX se precizează că accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 18.00, doar pe bază de bilete sau invitaţii. Casele de bilete vor fi deschise până la finalul primei reprize. Intrarea în stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează cu agenţi ai societăţii de pază şi protecţie contractată de organizator, iar pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în arena sportivă, Jandarmeria Capitalei recomandă spectatorilor să vină din timp la stadion, începând cu ora deschiderii porţilor de acces.

Jandarmeria Capitalei informează suporterii că legislaţia în vigoare interzice persoanelor fizice deţinerea, folosirea sau efectuarea oricăror operaţiuni cu materiale pirotehnice aşadar, spectatorii nu au voie să deţină sau să introducă în stadion astfel de obiecte.

Spectatorilor le este interzis sã staţioneze pe scările care delimitează sectoarele din stadion, sã ocupe alte locuri decât cele prevãzute pe documentele de acces, precum şi refuzul eliberãrii acestora la avertismentul verbal al reprezentanţilor societãţii specializate de protecţie şi pazã sau al forţelor de ordine. De asemenea, este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ura naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.


DINAMO – ATHLETIC BILBAO LIVE VIDEO ONLINE 2017 TVR: Dinamo se întoarce în competiţiile europene după o pauză de cinci ani. Ultima prezenţă internaţională a echipei din „Ştefan cel Mare” a fost în sezonul 2012-2013, atunci când dinamoviştii au fost eliminaţi de Metalist Harkov în play-off-ul Europa League.

Echipele probabile: 

Dinamo (4-2-3-1): Penedo – Romera, Nedelcearu, Maric, Filip – Nascimento, Anton – Hanca, Rivaldinho, Salomao – Nemec
Rezerve: Brănescu, Katsikas, Busuladzic, Bawab, Albin, Mahlangu, Bumba

Athletic Bilbao (4-2-3-1): Herrerin – De Marcos, Laporte, Etxeita, Balenziaga – Etxebarria, Vesga – Susaeta, Raul Garcia, Muniain – Aduriz
Rezerve: Arrizabalaga, Alvarez, San Jose, Lekue, Rico, Merino, Aketxe

De această dată, dinamoviştii joacă în turul trei preliminar al Europa League şi au un adversar extrem de dificil. Bascii de la Athletic Bilbao revin pe Arena Naţională. Bilbao a mai jucat pe stadionul bucureştean în 2012, în finala Europa League, meci pierdut în faţa celor de la Atletico Madrid, scor 0-3.

Deşi întâlnesc o echipă aparent inaccesibilă, dinamoviştii îşi pot lega speranţele la calificare de două elemente: antrenorul Cosmin Contra, un fin cunoscător al campionatului spaniol, şi faptul că Bilbao nu are deocamdată niciun meci oficial jucat.

Bascii nu îi vor putea folosi pe Inaki Williams şi pe Ander Iturraspe, însă vor putea juca Aduriz, Muniain, Raul Garcia sau Laporte. Cosmin Contra nu se va putea baza din primul minut pe Juan Albin, acesta putând intra pe parcursul meciului în funcţie şi de evoluţia scorului, însă îl va titulariza pe Paul Anton, fotbalist abia revenit din Spania, de la Getafe.

Manşa retur a turului trei preliminar al Europa League se va desfăşura peste o săptămână, la Bilbao.

Dinamo a vândut 20.000 de bilete pentru meciul cu Bilbao. „Facem un apel către suporteri”

Revenirea lui Dinamo în Europa după 5 ani a produs un entuziasm mare printre fanii grupării din Ștefan cel Mare. Invitat în cadrul emisiunii Fotbal Club, de la Digi Sport, Ionel Dănciulescu a precizat că gruparea din Ștefan cel Mare a vândut un număr important de bilete la disputa cu Bilbao.

 „Din informațiile mele sunt cam 18.000-20.000 de bilete vândute. Deja nu mai sunt bilete la peluză. Fac un apel către suporterii noștri. Sunt convins că o să vină. Trebuie să înțeleagă că echipa a ajuns aici și datorită lor. Echipa, cu publicul minunat în spate, este mult mai puternică” a dezvăluit Ionel Dănciulescu în cadrul emisiunii Fotbal Club.

Viitoare adversară a lui Dinamo a pierdut un singur amical din ultimele 4 disputate. După 3 partide fără gol primit în fața celor de la Sion, Fenerbahce și Club Brugge, Bilbao a fost învinsă cu 2-1 de Valladolid.

„Întâlnim o echipă foarte puternică, omogenă, foarte foarte bună. Este o echipă disciplinată și agresivă” a mai adăugat fostul atacant.

Iată, mai jos, PREȚURILE biletelor la partida FC Dinamo București vs Athletic Club Bilbao:

PELUZA CĂTĂLIN HÎLDAN – Inel I: 25 lei
PELUZA CĂTĂLIN HÎLDAN – Inel II: 25 lei
PELUZA CĂTĂLIN HÎLDAN – Inel III: 20 lei

PELUZA SUD – Inel I: 25 lei
PELUZA SUD – Inel II: 25 lei
PELUZA SUD – Inel III: 20 lei

VIP 1 (sectoarele 132, 134, 136, 138, 140): 250 lei
VIP 2 (sectoarele 129, 130, 131, 141, 142, 143): 200 lei
VIP 3 (sectoarele 127, 128, 144, 145): 150 lei

TRIBUNA I CENTRAL – Inel II (sectoarele 367, 369): 75 lei
TRIBUNA I LATERAL – Inel II (sectoarele 359, 361, 363, 365, 375): 50 lei
TRIBUNA I – Inel III: 45 lei

TRIBUNA II CENTRAL – Inel I (sectoarele 112, 113, 114, 115): 150 lei
TRIBUNA II LATERAL – Inel I (sectoarele 109, 110, 111, 116, 117, 118): 100 lei
TRIBUNA II CENTRAL – Inel II (sectoarele 327, 329, 331, 333): 150 lei
TRIBUNA II LATERAL – Inel II (sectoarele 319, 321, 323, 325, 335, 337, 339): 100 lei
TRIBUNA II – Inel III: 45 lei

LOJE (inel 1): 750 lei
LOJE (inel 2): 500 lei

Dinamo revine în cupele europene într-un meci ce poate fi văzut la TVR1, în această seară, de la ora 20:30. Meciul cu Athletic Bilbao, din turul III preliminar al Europa League va fi urmărit din tribune de brazilianul Rivaldo.


Athletic Bilbao a ajuns încă de ieri la Bucureşti cu toţi jucătorii de bază, cu  excepţia lui Inaki Williams, care începe mai târziu pregătirile pentru  că a participat la Europeanul de tineret.

Pentru basci, turul cu Dinamo  din preliminariile Europa League va fi primul meci oficial cu noul  antrenor, Jose Angel Ziganda. Acesta l-a înlocuit pe Ernesto Valverde,  plecat la Barcelona. Odată cu jucătorii şi staff-ul lui Athletic, la  Bucureşti au sosit şi 40 de suporteri.

Brazilianul Rivaldo a ajuns în această dimineaţă şi și-a anunțat prezența pe Arena Națională. Tatăl atacantului dinamovist Rivaldinho a promis în mai multe rânduri că va veni. Fostul mare fotbalist al Barcelonei vine să-și vadă fiul la debutul în cupele europene.

Ultima dată când Dinamo a întâlnit o echipă din campionatul spaniol a  fost în 1977. Atunci, a fost eliminată din Cupa Campionilor Europeni, de  Atletico Madrid.

 

ONLINE STREAM POST TELEVIZIUNE DINAMO BUCUREȘTI – ATHLETIC BILBAO LIVE în EUROPA LEAGUE – VIDEO. DINAMO întâlnește joi, de la ora 20,30, pe Arena Naţională din Bucureşti, formaţia spaniolă Athletic Bilbao, într-o partidă contând pentru prima manşă a turului 3 preliminar al Europa League. Partida este transmisă LIVE VIDEO de TVR. 

DINAMO – ATHLETIC BILBAO LIVE în EUROPA LEAGUE. ONLINE STREAM TVR – VIDEO. Partida retur este programată în 3 august, pe stadionul „San Mames” din Bilbao.  

Antrenorul principal al echipei de fotbal Dinamo, Cosmin Contra, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că Athletic Bilbao, adversara din turul 3 preliminar al Europa League, are prima şansă la calificare, dar a precizat că elevii săi vor da totul pentru a le pune probleme spaniolilor. 

„După o lungă aşteptare jucăm din nou în cupele europene unde jucăm împotriva celui mai puternic adversar dintre cei pe care îi puteam întâlni. Athletic Bilbao este o echipă cu o tradiţie extraordinară în Spania. Respectăm adversarul, prima şansă la calificare este de partea lor, dar noi vom încerca să facem totul să le punem probleme. Ne propunem să jucăm ce ştim mai bine. Dacă vom ajunge cu un rezultat pozitiv la Bilbao atunci vom avea o şansă enormă să producem surpriza. Vom încerca să ne apărăm în bloc, Athletic are jucători de mare forţă, cu nişte calităţi deosebite. Sunt foarte realist, cunosc foarte bine echipa Athletic Bilbao, ştiu puterea pe care o are atât în defensivă, cât şi în ofensivă. Dar sper să fie un rezultat pozitiv pentru noi”, a spus tehnicianul. 

DINAMO – ATHLETIC BILBAO LIVE în EUROPA LEAGUE. ONLINE STREAM TVR – VIDEO. Ziganda: Nu suntem favoriți

Antrenorul echipei de fotbal Athletic Bilbao, Jose Angel Ziganda, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că formaţia sa nu se consideră favorită în partida cu Dinamo, programată, joi, în turul 3 preliminar al Europa League, dar a precizat că speră să câştige. 

„Avem în faţa noastră un adversar bine pregătit, dar vom încerca să obţinem un rezultat pozitiv în meciul de mâine. Cunoaştem echipa Dinamo, am studiat-o cu foarte, foarte mare atenţie. Apreciem evoluţia echipei Dinamo, în special după preluarea ei de către antrenorul Cosmin Contra. Va fi un meci interesant, sperăm ca maniera noastră de joc să ne dea câştig de cauză. Ne-am pregătit bine pentru acest meci şi sper să câştigăm. Nu ne considerăm favoriţi, nu îi desconsiderăm deloc pe adversari, au o echipă bună”, a spus el. 

„Îmi plac mai mulţi jucători de la Dinamo. În mod special apreciez atacanţii, dar adversarii stau bine şi la mijloc, la fel ca şi în defensivă, unde în partea dreaptă este un spaniol. Ne aşteptăm ca formaţia Dinamo să dea mâine un randament de 100%, ştim că vor lupta şi în plus vor avea de partea lor şi galeria”, a adăugat Ziganda. 

Tehnicianul a menţionat că din lotul de acum mai fac parte cinci jucători care au evoluat pentru Athletic Bilbao în finala Europa League din 2012 cu Atletico Madrid, disputată pe Arena Naţională din Bucureşti şi pierdută cu 0-3. „Dintre jucătorii care au evoluat în finala Europa League de la Bucureşti în 2012 mai sunt în echipa noastră 5 jucători. Sperăm ca aceştia să intre mâine pe teren cu un entuziasm deosebit. Sperăm ca şi acum să realizăm ceea ce am realizat în 2012, an care pentru noi a fost unul excepţional”, a precizat Ziganda. 

DINAMO – ATHLETIC BILBAO LIVE în EUROPA LEAGUE. ONLINE STREAM TVR – VIDEO. PAZĂ la stadion

Peste 185 de poliţişti vor acţiona pentru menţinerea ordinii publice şi a siguranţei rutiere cu ocazia desfăşurării, joi, pe Arena Naţională din Capitală, a meciului de fotbal dintre echipele F.C. Dinamo 1948 Bucureşti şi Athletic Club Bilba (Spania). 

Poliţiştii vor acţiona atât pentru menţinerea ordinii publice în proximitatea stadionului, cât şi în alte zone de interes operativ, asigurând, totodată, accesul auto al riveranilor în zonele în care a fost blocată sau deviată circulaţia rutieră. 

„În acest sens, poliţiştii vor organiza şi intensifică acţiunile de patrulare în staţiile de metrou şi în mijloacele de transport în comun, urmând a lua măsuri de prevenire a înşelăciunilor comise prin diferite moduri de operare, a acostărilor de persoane, furturilor din genţi sau buzunare, respectiv a furturilor de /din auto”, informează un comunicat al DGPMB transmis joi AGERPRES.