Dinamo, scoasă la vânzare. Ionuţ Negoiţă a stabilit preţul pentru care renunţă la echipă

Ionuț Negoiță, finanțatorul echipei Dinamo, a recunoscut că este dispus să cedeze clubul unui om de afaceri capabil să facă mai mult decât a realizat el şi a stabilit şi preţul de vânzare al echipei de fotbal.

28 sept. 2016, 19:57
Dinamo, scoasă la vânzare. Ionuţ Negoiţă a stabilit preţul pentru care renunţă la echipă

Ionuţ Negoiță s-a săturat de cei care-l contestă și care l-au acuzat că nu a investit sume importante de când a preluat-o pe Dinamo. Potrivit Digi Sport, omul de afaceri a stabilit și suma pentru care este dispus să renunțe la Dinamo, iar aceasta este cifrată undeva la 15 milioane de euro.

Vreau să găsesc pe cineva căruia să-i dau clubul. Vreau să cedez clubul total. Îl cedez unei persoane sau unor persoane care pot dovedi că pot face mai mult decât mine. Oamenii potenţi din punct de vedere financiar şi care au un plan mă pot căuta, sunt foarte decis. Nu de acum, ci de acum două săptămâni, când am vrut să fac o conferinţă de presă şi să fac anunţul.

Îmi doresc să vina altcineva şi să preia clubul cu totul. Din păcate, în România sunt doar pretenţii şi totul pică în sarcina unui singur om. Avem pretenţii, vrem multe şi toată lumea stă la cotitură să ciupească„, a declarat Negoiţă, pentru Digi Sport.

Unul dintre cei interesați de a prelua echipa este Nicolae Badea, fostul președinte al Consiliului de Administrație al FC Dinamo, dar acesta vrea să preia echipa fără niciun ban, susţinând că Negoiță nu a investit nimic de când a preluat echipa.

Potrivit unor surse, conducerea lui Dinamo a plătit 800.000 de euro pentru a ieși din insolvență, asta în condițiile în care roș-albii primesc anual 700.000 de euro de la sponsorul principal, Orange. În plus, în conturile clubului au mai intrat 300.000 de euro de la un alt sponsor, Baumit, dar și 1.390.000 de euro din prima tranșă a drepturilor tv pentru sezonul în curs.

În aceste condiții, Badea afirmă că susținerea financiară a lui Negoiță este inexistentă, mai ales că fondul de salarii nu este mai mare de 120.000 de euro pe lună, adică în jur de 1.450.000 de euro pe sezon.