Dinu Pescariu dezvăluie rolul lui Kovesi în dosarul Microsoft. "O parte din bani au ajuns în campania prezidenţială a lui Băsescu"

Publicat: Joi, 12 Octombrie 2017 10:24 // Actualizat: Joi, 12 Octombrie 2017 10:36 // Sursa: romaniatv.net

Omul-cheie din dosarul Microsoft face dezvăluiri importante într-un interviu exploziv pentru România TV. Dinu Pescariu, denunţătorul din dosarul care îi face să tremure pe politicieni, a vorbit despre rolul Laurei Codruţa Kovesi în mega-afacerea de sute de milioane de euro, dar şi despre cum o parte din bani au ajuns în campania prezidenţială a lui Traian Băsescu.

Dinu Pescariu face dezvăluiri din culise dosarului Microsoft. "Oricine se uită la dosarul ăsta obiectiv o să vadă că e umflat cu pompa, o să vadă că s-a dorit demonizarea cu orice preţ şi a lui Claudiu şi a mea şi o să vadă de asemenea şi mă mir că nimeni n-a sesizat că acest dosar are o parte care nu e anchetată deloc. Există o HG din 2008 cu semnătura dnei Kovesi pe ea?...Mă gândesc că da...are legătură cu licitaţiile pentru Microsoft?... Eu aşa zic...Vă explicaţi de ce partea aceea nu e cercetată?Păi îmi pun şi eu aceeaşi întrebare. De exemplu, că s-ar fi făcut totul cu avizul lui Băsescu şi mulţi bani din dosarul ăsta şi banii pentru licenţe au fost folosiţi în campania prezidenţială...fiţi sigură de treaba asta. Nu pot să vorbesc acuma mai departe de ce v-am spus mai devreme".

Rechizitoriu dosar Microsoft: Florică şi Pescariu i-au prezentat afacerea lui Dorin Cocoş, iar comisionul era de 16-17 milioane de euro

Dacă aţi vedea semnătura procurorului şef pe un contract, v-aţi mai gândi vreo clipă ce e ceva ce s-ar putea să fie ilegal", a întrebat retoric Pescariu.

Despre baza sportivă

"În anul 2004 baza a trecut la RAAPPS şi atunci am semnat un nou contract de locaţiune, ceva de genul ăsta. Chiria atunci a fost stabilită la 9.000 de euro. Cine a stabilit-o? Să fiu sincer, nu-mi mai amintesc, dar oricum. A fost un contract care ne-a făcut fericiţi şi pe noi şi pe ei. Procurorii spun că această chirie e mult prea mică şi că ar trebui câteva zeci de mii de euro. Chiria pe care socotesc dânşii că ar fi trebuit s-o plătim era 1,3 milioane pe lună, deci asta era propunerea. S-a ajuns cred că din dorinţa de a crea o situaţie dramatică şi a arăta cum infractorul de serviciu Pescariu, pe lângă sutele de milioane furate din afacerea Microsoft, a păgubit statul şi prin baza Cutezătorii", a mai declarat Dinu Pescariu. 

"Eu mi-am dorit să vedeţi ce e aici, nimeni nu o să plece nicăieri cu lucrurile astea, e un loc care ar trebui să facă mândru pe oricine, e un loc din Bucureşti, rămâne statului şi momentan e exploatat de mine, încerc să-l exploatez cât pot eu de bine, dar de pe urma lui are de câştigat toată lumea", a dezvăluit Pescariu.

Dinu Pescariu, sub control judiciar în dosarul de preluare a Bazei Sportive Cutezătorii. Fostul ministru Mihnea Costoiu, audiat la DNA

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Dinu Pescariu dosarul Microsoft Laura Codruţa Kovesi Traian Băsescu
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6524
RON
20 Sep
noapte 10 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H