DISPAR BONURILE DE MASĂ. Ce se întâmplă

Companiile emitente şi acceptatorii de plăţi au demarat deja proiectul de digitalizare a tichetelor de masă. Sunt aşteptate doar normele de aplicare ale legii care reglementează procesul pentru ca sumele aferente tichetelor de masă să fie plasate pe carduri preplătite.

30 oct. 2014, 12:02
DISPAR BONURILE DE MASĂ. Ce se întâmplă

„În curând, cei care au dreptul la tichete de masă vor putea încasa sumele respective pe carduri preplătite” a declarat  Cosmin Vladimirescu, general manager la Mastercard, potrivit economica.net.

Citeşte şi Şefii unor mine, acuzaţi că dădeau petreceri cu bonurile de masă ale angajaţilor

Potrivit reprezentanţilor operatorului de plăţi, legea care reglementează procesul de transformare este deja în vigoare însă sunt încă aşteptate normele de aplicare pentru a demara proiectul efectiv.

Citeşte şi TICHETELE DE MASĂ electronice, valabile de joi. Cum trebuie să procedeze angajatorii

„Este o evoluţie importantă nu numai pentru companiile emitente de tichete de masă – care nu vor mai tipări tichetele şi vor scăpa de o mulţime de probleme logistice legate de producţia şi distribuţia acestora – ci şi pentru comercianţi. O plată cu un card durează considerabil mai puţin decât una care implică tichete de masă, sumele se pot valorifica integral, fără rotunjiri în sus sau în jos cum se întâmpla când aveai tichete de valoare fixă, rulajul la casele de marcat va fi mai mare, oferind totodată costuri mai mici pentru toţi partenerii implicaţi precum şi un control mult mai bun pentru utilizatori şi Ministerul Finanţelor Publice”, explică Vladimirescu.

Continuarea pe economica.net.