DISPUTĂ între eurodeputaţii români, la Bruxelles. „Mircea Diaconu e o PACOSTE”. „De vină sunt ziariştii”

Europarlamentarii români Mircea Diaconu şi Siegfried Mureşan au avut un schimb de replici pe marginea raportului privind ajutorul acordat muncitorilor disponibilizaţi de la combinatul Mechel Câmpia Turzii. După ce în presă au apărut informaţii că Mircea Diaconu s-a lăudat că a convins eurodeputaţii să aprobe ajutorul, Siegfried Mureşan a reacţionat virulent, spunând că actorul este o "pacoste". În replică, Diaconu a spus că de vină pentru ştire sunt jurnaliştii uitaţi la Bruxelles "de pe vremea lui Ceauşescu".

17 sept. 2014, 13:47
DISPUTĂ între eurodeputaţii români, la Bruxelles. „Mircea Diaconu e o PACOSTE”. „De vină sunt ziariştii”

Oameni buni, Mircea Diaconu chiar e o pacoste. Vad ca si el se lauda cu raportul meu de la Campia Turzii. Dupa cum stiti, eu sunt raportorul Parlamentului European pentru acest proiect; este raportul meu, eu l-am facut, eu l-am prezentat in Comisia pentru Buget a Parlamentului European unde a fost aprobat saptamana trecuta cu 29 voturi „pentru” si doar 3 voturi „impotriva”. Maine va fi aprobat de plenul Parlamentului European. Raportul Parlamentului European poarta numele „Siegfried Muresan”.

„Mircea Diaconu” nu apare niciunde. Mircea Diaconu este membru supleant in Comisia de Munca a Parlamentului care a dat un aviz pozitiv asupra raportului meu. Probabil a fost prezent la vot acolo si a ridicat manutza incompatibila; mai mult decat atat sigur nu a facut. In rest, multe metafore si jumatati de adevar„, a scris Siegfried Mureşan pe Facebook.

Reacţia eurodeputatului PMP a venit după ce au apărut informaţii în presă conform cărora Mircea Diaconu şi Renate Weber au convins Parlamentul European să acorde României 3,5 milioane de euro pentru muncitorilor disponibilizaţi de la combinatul Mechel Câmpia Turzii.

Mircea Diaconu şi Renate Weber, în PE: România va primi 3,5 milioane de euro pentru o păcăleală a ruşilor

Mircea Diaconu a respins însă acuzaţiile lui Mureşan şi a precizat că nu își arogă meritele pentru proiectul privind sprijinirea șomerilor din Câmpia Turzii.

Diaconu a explicat pentru DC News că s-a produs o neînțelegere din cauza unui titlu de articol. „Titlul aparține unui ziarist, nu era al meu. Titlul face ce face. În interiorul articolului zic și eu câteva vorbe care sunt corecte și sunt ale mele. În niciun caz nu este așa. Ceea ce m-a interesat pe mine este că nu am putut să rămân să votez, astăzi era votul. Asta era, nimic altceva. Pentru că trebuie să vin la procese. Și eu am semnat, și eu am sprijinit… problema era votul în plen. Și la votul în plen n-am putut să vin, asta era tema mea”, a declarat Mircea Diaconu.

Europarlamentarul independent i-a acuzat pe unii jurnaliști rău-intenționați la Bruxelles care au rămas instalați în capitala Uniunii Europene „de pe vremea lui Ceaușescu”.

„Ei așa fac și așa vor face la nesfârșit. Ei, în sensul că sunt mai mulți. Sunt vreo doi ziariști pe la niște publicații europene, uitați acolo de pe vremea lui Ceaușescu, și care se adaptează. Sunt tot ăia care au făcut zgomotul de fond și atunci cu ‘lovitura de stat’ mult discutată”, a spus Diaconu.

Nu-mi arog meritele, de niciun fel. Însă într-un parlament nu e niciodată meritul unuia singur. Întotdeauna mai multă lume trebuie să împingă la aceeași căruță ca ea să se miște. Nu mă laud, l-am votat și eu, sprijinind această chestiune. Evident că nu este meritul meu și nu al altuia neapărat, ci al multora, ca să poată să iasă o treabă bună„, a mai arătat Diaconu.

PE a aprobat ajutorul de 3,57 milioane de euro pentru muncitorii disponibilizaţi de Mechel

Parlamentul European  a aprobat miercuri ajutorul acordat muncitorilor disponibilizaţi de la combinatul Mechel Câmpia Turzii pentru a-şi găsi noi locuri de muncă. Finanţarea din Fondul european de ajustare la globalizare (FEAG) va completa eforturile naţionale, intrând în vigoare după adoptarea de către Consiliul de miniştri al UE, potrivit unui comunicat de presă al PE.

‘Închiderea combinatului de sârmă de la Câmpia Turzii aproape că a triplat numărul de şomeri din regiune‘, a spus raportorul Siegfried Mureşan (PPE/PMP). ‘De aceea, cred că aceşti bani vin ca o gură de aer pentru cei de acolo. Uniunea Europeană oferă acestor oameni o şansă la un trai decent’, a adăugat eurdeputatul.