DNA cere anularea deciziei magistraţilor în cazul Marianei Rarinca, femei acuzată de şantajarea şefei ICCJ

Directia Nationala Anticoruptie cere anularea deciziei magistratilor in cazul Marianei Rarinca, femeia acuzata de santaj de catre presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, potrivit TVR.

RomaniaTV.net
29 mai 2015, 19:35
DNA cere anularea deciziei magistraţilor în cazul Marianei Rarinca, femei acuzată de şantajarea şefei ICCJ

Procurorii DNA au formulat contestatie in anulare, la Curtea de Apel București, împotriva hotărârii judecătorilor Risantea Gagescu și Damian Dolache prin care Mariana Rarinca a fost achitată definitiv, pe motiv de incompatibilitate. Ei sustin ca unul dintre membrii completului care a decis achitarea Marianei Rarinca era incompatibil. Este vorba de judecatoarea Risantea Gagescu.

Judecătoarea Risantea Gagescu a candidat anul trecut pentru un post de judecător la Înalta Curte şi a fost respinsă de o comisie din care făcea parte şi şefa Curţii Supreme, Livia Stanciu. În cadrul interviului, cele două judecătoare au avut un schimb dur de opinii juridice, după ce Risantea Găgescu ar fi afirmat că nu se oboseşte să facă cercetare judecătorească şi să administreze probe şi mai bine achită un inculpat dacă nu e sută la sută sigură de vinovăţia lui.

Mariana Rarinca a fost trimisa in judecata de procurorii DNA pe 1 iulie 2014, fiind acuzata ca a santajat-o pe Livia Stanciu, presedintele ICCJ.

In rechizitoriu, procurorii DNA au retinut ca, in perioada august/septembrie 2013 – 3 iunie 2014, Mariana Rarinca a amenintat-o pe Livia Stanciu, cu darea in vileag a unor fapte imaginare, compromitatoare pentru aceasta si pentru sotul acesteia. Potrivit DNA, in schimbul nedivulgarii catre presa a acestor informatii, presupus compromitatoare, Mariana Rarinca i-a pretins sefei ICCJ suma de 20.000 de euro.

În decembrie 2014, Mariana Rarinca a fost condamnată de Tribunalul Bucuresti la trei ani închisoare cu suspendare. Femeia a făcut apel, iar magistraţii CAB au achitat-o definitiv.