DNA a publicat raportul provizoriu al Inspecţiei Judiciare. Prezentarea "trunchiată" a unor date creează o imagine falsă

Publicat: Vineri, 06 Octombrie 2017 17:35 // Actualizat: Sâmbătă, 07 Octombrie 2017 08:22 // Sursa: romaniatv.net

Direcția Națională Anticorupție dezaprobă modul în care conducerea Inspecției Judiciare a gestionat datele din raportul de control desfășurat la DNA, menționând că în spațiul public au apărut informații prezentate ca fiind concluzii ale raportului în condițiile în care documentul nu este finalizat. Totodată, DNA a postat pe site-ul său concluziile provizorii ale raportului Inspecţiei Judiciare după controlul privind eficienţa conducerii instituţiei

Concluziile provizorii ale controlului Inspecţiei Judiciare la DA sunt apreciative la adresa Laurei Codruţa Kovesi, despre care se spune că "a reuşit să eficientizeze activitatea" şi să închege "un colectiv omogen, transformându-l într-o echipă capabilă de performanţă în domeniul specific de activitate". Kovesi a adoptat în raport cu subordonaţii " o răspundere reversibilă, în sensul că, cerând subordonaţilor îndeplinirea sarcinilor, la rândul său, a explicat acestora şi activitatea sa".

În documentul publicat, vineri, de către DNA sunt prezentate concluziile controlului. Raportul de control are 509 pagini, fiind scanate doar filele în care se vorbeşte despre activitatea procurorului şef Laura Codruţa Kovesi şi a celor doi adjuncţi.

"Procurorul şef Laura Codruţa Kovesi, prin modul în care a organizat, coordonat şi controlat activitatea personalului din subordine a reuşit să eficientizeze activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, rezultatele fiind oglindite în datele statistice pe anul 2016 şi semestrul 1 2017, atât la nivelul întregii unităţi, cât şi la nivelul secţiilor şi serviciilor", se arată în document.

Semnatarii raportului vorbesc şi despre comportamentul procurorului şef, apreciind că "a răspuns cerinţelor impuse din exteriorul sistemului cu referire la implementarea obligaţiilor care revin direcţiei, stabilite în strategia Naţională Anticorupţie pe perioada 2016-2020".

"Procurorul şef a reuşit să depăşească unele constrângeri cu referire la limitările de resurse, atât materiale, cât şi umane, reglementările legale - modificările legislative survenite, realizând o activitate performantă remarcată pe plan intern şi internaţional", se mai arată în raport.

De asemenea, "procurorul şef a format un colectiv omogen, transformându-l într-o echipă capabilă de performanţă în domeniul specific de activitate". Kovesi a demonstrat ”puterea de influenţă lucrativă”, subordonaţii ”recunoscând calităţile manageriale”.

*

În spațiul public au apărut, începând cu data de 4 octombrie, informații prezentate ca fiind concluzii ale raportului Inspecției Judiciare privind eficiența managerială și modul de îndeplinire a atribuțiilor ce decurg din legi și regulamente de către conducerea structurii centrale a Direcției Naționale Anticorupție.

"Direcția Națională Anticorupție își exprimă dezaprobarea față de modul în care conducerea Inspecției Judiciare gestionează datele conținute într-un document provizoriu, în condițiile în care acest document nu este unul finalizat și nici nu a fost asumat de vreo instituție", se arată într-un comunicat al instituţiei.

DNA explică, totodată, că a formulat obiecțiuni față de o primă versiune a raportului, care trebuie luate în considerare la redactarea versiunii finale a documentului.

"O primă versiune a raportului a fost transmisă la data de 26 septembrie 2017, de către Inspecția Judiciară, Direcției Naționale Anticorupție, în vederea formulării de obiecțiuni. Obiecțiunile au fost trimise de către DNA Inspecției Judiciare la data de 2 octombrie 2017 pentru a fi luate în considerare la redactarea versiunii finale a raportului. Numai după valorificarea obiecțiunilor DNA raportul avizat și discutat în ședința Secției pentru procurori a CSM dobândește caracter definitiv și devine public", se precizează în comunicat.

Conform DNA, prin prezentarea "parțială, trunchiată și scoasă din context" a unor date din raportul nefinalizat al IJ, precum și prin publicarea acestor date înainte de susținerea obiecțiunilor și a punctului de vedere de către DNA se creează o "imagine falsă" asupra rezultatului inspecției.

"Având în vedere modul defectuos de gestionare a documentului sus-menționat de către conducerea Inspecției Judiciare și pentru o informare corectă a opiniei publice, ne rezervăm dreptul de a afișa forma integrală conținând concluziile privind "managementul procurorului șef al DNA Laura Codruța Kövesi" și managementul celor doi procurori adjuncți ai DNA, din cuprinsul raportului (document provizoriu) care ne-a fost transmis la data de 26 septembrie 2017", se menționează în documentul citat.

1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
CSM dna Inspecţia Judiciară
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
07 oct 07:46
Răspunde | Votează email 0 email
POPESCU GEORGETA
SE ZGUDUIE PERETII SI ASTEAPTA PARINTII LA USA:CINEVA ASCULTA MUZICA LA CASTI IN PARC; UN OBSEDAT IN TIMP CE EU FUMAM: SUNTEM OPRITI PRIN DIFERITE INCAPERI CU MAI MULTI OAMENI PENTRU DISCUTII EDUCATIVE: AM ARATAT LEGEA PESTE TOT SI SE SUSTINE CA NU SUNTEM PLATITI CA SA VORBIM CI CA SA MUNCIM: INCERC SA FAC O PLANGERE; CA TOATE DRUMURILE DUC LA MUZICA SI DANS-AM FOST INTREBATA DACA MA SIMT INTREAGA SI BINE; SI SA ZIC CA NU CA SA MA ADAPTEZ ATMOSFEREI DE LUCRU CA TREBUIE SA MUNCIM PSIHIC:
1
EUR
4.6562
RON
22 Jul
noapte 21 °
zi 32 °
Ultimele joburi adaugate
24 H