Dobrovolschi: Este dreptul coaliţiei ce susţine Guvernul să facă evaluări. O evaluare a preşedintelui, comunicată la momentul potrivit

Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al președintelui Klaus Iohannis, a declarat marți că este dreptul coaliției care susține Guvernul să facă evaluări ale activității Executivului, precizând că o evaluare a șefului statului în acest caz va fi comunicată la momentul potrivit.

RomaniaTV.net
11 iul. 2017, 11:04
Dobrovolschi: Este dreptul coaliţiei ce susţine Guvernul să facă evaluări. O evaluare a preşedintelui, comunicată la momentul potrivit

„Președintele României — și în legătură cu acest subiect a fost foarte clar — a făcut apel la responsabilitate. Este nevoie de responsabilitate, este nevoie de stabilitate, este nevoie de urmărirea unui traseu pe care să-l înțeleagă și să-l cunoască toată lumea. Toate aceste jocuri care țin de mișcări bruște la nivel de elemente de finanțe-economie nu sunt bune. O evaluare a Guvernului va fi comunicată de către domnul președinte la momentul potrivit. Deocamdată să sperăm că a fost auzit și înțeles apelul făcut de domnul președinte, apelul la responsabilitate. (…) Este dreptul coaliției care susține Guvernul să facă astfel de evaluări și până la urmă este și responsabilitatea acestor partide că acel renumit program de guvernare este pus în practică de Guvernul pe care îl susțin”, a afirmat Dobrovolschi, la Palatul Cotroceni, într-o conferință de presă, întrebată cu privire la decizia coaliției de a evalua activitatea Guvernului în contextul măsurilor fiscal-economice propuse.

Premierul Mihai Tudose a anunțat luni că în fiecare săptămână vor fi ședințe cu coaliția iar o dată pe lună va fi prezentată o analiză despre îndeplinirea programului de guvernare.