DOCUMENT EXCLUSIV destinat lui Ceauşescu. Vezi de ce îi dădeau nemţii milioane de dolari dictatorului VIDEO

România TV prezintă în exclusivitate documente care dezvăluie cum făcea Republica Federală Germană presiuni asupra lui Nicolae Ceauşescu pentru a scăpa tot mai mulţi nemţi din România de sub teroarea regimului. Ceauşescu primea scrisori în care autorităţile germane îi reproşau că nu-şi respectă angajamentele. Dar în acelaşi timp, acestea plăteau milioane de dolari în avans ca să lase cetăţenii germani să iasă din ţară.

09 apr. 2014, 13:50
DOCUMENT EXCLUSIV destinat lui Ceauşescu. Vezi de ce îi dădeau nemţii milioane de dolari dictatorului VIDEO

Afacerile cu vânzări de oameni pe care le făcea Nicolae Ceauşescu ascund detalii uimitoare legate de presiunile făcute de vest asupra dictatorului pentru a lăsa etnicii germani să iasă din ţară.

Citeşte şi „Epoca de Aur”: Cum prezenta propaganda ceauşistă România LUMINOASĂ în cea mai CENUŞIE perioadă VIDEO

Nemţii îi reproşau, într-o notă trimisă, că nu au fost aprobate cele peste 10.000 de plecări din ţară convenite, în perioada 1981-1982. În schimb, Ceauşescu a lăsat să plece doar puţin peste 3.000 de oameni.

Documentul a fost primit înainte ca un reprezentant al Germaniei să vină în ţară, în 1982, pentru o întâlnire cu şefii Securităţii.

Consilierul venit din vest avea să aducă o sumă importantă de bani, 22 de milioane de dolari, pe care îi plătea în avans pentru ca Ceauşescu să vândă în jur de 8.500 de etnici germani. Afacerea era una veche deja şi începuse în anii ’60, cu evrei vânduţi către familiile lor din străinătate. statul român a obţinut miliarde de dolari de pe urma acestor tranzacţii, făcute prin companiile care se ocupau de comerţul exterior.

Ce s-a întâmplat după revoluţie cu banii din conturile acestor firme rămâne însă un mister. Ceauşescu a susţinut până în ultimul moment că nu el a pus mâna pe bani.

Citeşte şi Anchetă explozivă despre conturile lui Ceauşescu. 70 de miliarde de dolari, ascunse în Canada

„Contul lui Ceauşescu nu era al lui Ceauşescu, era al întreprinderilor de comerţ exterior. Fiecare grup de mari întreprinderi aveau un cont în străinătate”, a declarat Camil Roguski, arhitectul lui Ceauşescu.

„Erau de fapt conturi ale statului român, banii puteau fi utilizaţi numai cu semnătura lui Ceauşesu. În realitate, Ceauşescu nu a avut niciun cont”, a precizat Răzvan Temeşan, fostul director Bancorex.

 

Chiar dacă făcea afaceri cu sume fabuloase, de care ştiau doar securiştii din structurile de conducere, Ceauşescu le arăta românilor o altă faţă.

De fapt, poporul primea doar o porţie din tot ce se presupunea că deţine. Nicolae Ceauşescu putea cu o semnătură să vândă sau să cumepere orice dorea, pentru că el controla toate conturile importante. El ar fi vrut să se folosească tot de banii murdari pe care îi câştigase din afaceri imorale şi ca să domoleacă furia naţiunii înainte de revoluţie.

Citeşte şi Amanţii Elenei Ceauşescu. Vezi legătura dintre soţia dictatorului şi Ion Iliescu VIDEO