Doi bărbaţi au murit în urma unor accidente stupide la locul de muncă

Un tânăr de 29 de ani din Adâncata a murit în spital sâmbătă dimineaţă, după ce a suferit un accident de muncă. Constantin Mihalcea, de 29 de ani, din Adâncata, s-a accidentat grav joi după-amiază în timp ce se afla la serviciu, la o societate comercială unde era angajat ca muncitor necalificat. Accidentul s-a petrecut în hala unui punct de lucru al unei firme din municipiul Suceava care confecţionează tâmplărie cu termopan.

18 oct. 2015, 11:36
Doi bărbaţi au murit în urma unor accidente stupide la locul de muncă

Tânărul îndepărta cu un cutter siliconul dintre feţele de sticlă ale unui geam termopan, când, la un moment dat, a făcut o mişcare greşită, lama ascuţită a cutterului lovindu-l în zona inghinală, scrie monitorulsv.ro. Întrucât avea pierderi masive de sânge, a fost solicitată intervenţia unui echipaj SMURD, care a găsit victima în stop cardiorespirator. După ce a fost resuscitat, tânărul a fost transportat de urgenţă la spitalul judeţean, unde a fost internat cu diagnosticul de „plagă înjunghiată trigonul Scarpa stâng cu interesare vasculară, şoc hemoragic, stop cardiorespirator resuscitat”.

Citeşte şi Doi români au murit în Italia. Unul în accident rutier, celălalt electrocutat în timp ce culegea măsline

Având în vedere starea foarte gravă a pacientului, medicii au hotărât să îl ducă în sala de operaţie, unde chirurgii au încercat o reconstrucţie vasculară. Din păcate, starea tânărului s-a înrăutăţit, el murind în cursul dimineţii de sâmbătă. Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, care au făcut cercetări la locul producerii accidentului, au întocmit un dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunilor de neluarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă, precum şi vătămare corporală din culpă. Despre accident a fost înştiinţat şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, care a deschis o anchetă legată de respectarea normelor de protecţia muncii la societatea unde era angajat tânărul.

De un sfârşit tragic a avut parte şi un bărbat de 45 de ani din comuna bistriţeană Rodna, aflat la muncă în comuna Cârlibaba din judeţul Suceava. Accidentul s-a produs joi seară, pe drumul forestier Măgura, unde trei bărbaţi încărcau lemn într-o autospecială dotată cu graifer de încărcare. Unul dintre bărbaţi fasona lemnul, pregătindu-l pentru încărcare, un altul se afla la comanda încărcătorului, cu ajutorul căruia ridica buştenii de răşinoase în remorcă, iar al treilea, Vasile Ernst, de 45 de ani, ajuta la încărcat.

Citeşte şi ACCIDENT CUMPLIT: O maşină, STRIVITĂ de o betonieră. Trei femei au murit VIDEO

Primii doi declară că la un moment dat l-au văzut pe Vasile Ernst lângă maşină, încercând să mute un buştean, după care l-au zărit căzut pe spate, la pământ. Cei doi au fost şi cei care au încercat să-i acorde primul ajutor victimei, iar unul dintre ei a sunat la 112 după ajutor. Un echipaj al ambulanţei sosit la faţa locului a constatat decesul bărbatului de 45 de ani, cel mai probabil în urma unei lovituri în zona capului. Poliţiştii i-au audiat pe cei doi martori şi au deschis un dosar penal prin care încearcă să lămurească modul exact în care a avut loc accidentul şi cine se face vinovat de moartea bărbatului.