Doi mineri din Gorj, bătuţi în timpul serviciului de hoţii de fier vechi

Doi angajaţi ai Carierei Poiana din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) au ajuns la spital după ce au fost agresaţi de persoane necunoscute în timp ce se aflau la locul de muncă, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, Romina Dochian.

09 iul. 2014, 11:29
Doi mineri din Gorj, bătuţi în timpul serviciului de hoţii de fier vechi

Reprezentanţii IPJ Gorj efectuează cercetări pentru identificarea agresorilor, fiind deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

„În data de 8 iulie, la ora 01.54, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Rovinari au fost sesizaţi prin numărul de urgenţă 112 de un angajat al unei cariere miniere situată pe raza comunei Fărcăşeşti cu privire la faptul că doi angajaţi ai unităţii respective, în timp ce supravegheau o bandă transportoare, au fost agresaţi fizic de persoane necunoscute. Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului, unde au efectuat cercetări, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe. În prezent, se fac verificări pentru identificarea agresorilor şi tragerea lor la răspundere penală”, a precizat Romina Dochian.

Cele două victime se află internate în Secţia Chirurgie 2 a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, cu multiple traumatisme, urmând să rămână sub supraveghere medicală şi tratament de specialitate timp de mai multe zile.

„Este vorba de doi bărbaţi, unul în vârstă de 44 de ani, cu traumatism cranio-facial cu hematom la ochiul stâng, cu hemoragie subconjuctivală şi o contuzie toraco-abdominal, iar cel de-al doilea, în vârstă de 55 de ani, are un traumatism cranian cu plagă contuză frontal stâng, o contuzie de buză superioară şi o contuzie de umăr drept”, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Ramona Oprea.

Una dintre victime a declarat că ar fi vorba de mai multe persoane de etnie romă, care veniseră să sustragă fier vechi din incinta carierei.

„M-au lovit cu pumnul sau cu bâta în ochi, m-au bătut până am leşinat. Cred că au fost vreo şase-şapte hoţi. I-am văzut în incinta carierei, erau acolo şi au venit înarmaţi cu răngi, bâte de lemn, alte obiecte, nu ştiu. Ne-au lovit foarte rău. Sunt speriat, traumatizat. O să mergem la lucru cu frică. Ne puteau omorâ acolo. Nu am văzut niciun agent de pază în jur. Nu mi se pare normal să se întâmple aşa ceva. Vrem siguranţa locului de muncă”, a spus inginerul Marius Pârvulescu, una dintre victime.

Citeşte şi Tragedie în Mexic: Şapte persoane au murit în urma unei explozii la o mină