Doliu în sportul românesc. A murit singurul antrenor român cu două Cupe ale Campionilor în palmares

Publicat: Sâmbătă, 13 Ianuarie 2018 20:49 // Actualizat: Sâmbătă, 13 Ianuarie 2018 20:49 // Sursa: romaniatv.net

Inima singurului antrenor român cu două trofee ale Cupei Campionilor Europeni în palmares a încetat să mai bată, astfel că sportul autohton a mai pierdut o stea din constelația performerilor.

Este doliu în baschetul românesc. A murit Lonciu Davidescu. FR de Baschet a anunțat trecerea în neființă a celui care a fost profesor și antrenor.

Născut în 1931, în Bacău, Lonciu Davidescu s-a mutat la numai 14 ani în București, împreuna cu părinții, imediat după încetarea celui de-al doilea Război Mondial. Atras de sportul cu mingea la coș, el a absolvit Facultatea de Educație Fizică din București, specializarea baschet. A obținut un Master în planificarea și dozarea efortului în sportul de performanță, dar și un doctorat în psihologie sportiva.

Lonciu Davidescu a avut o impresionantă carieră de antrenor, fiind cooptat de-a lungul timpului în staff-urile mai multor echipe din România, Israel, Olanda și Marea Britanie, unde și-a trecut în cont mai multe performanțe deosebite.

În România, Lonciu Davidescu și-a pus amprenta atât pe unele echipe de juniori, cât și pe unele divizionare – Liceul Sf. Sava, Cetatea Bucur, Constructorul Sibiu, BC Steaua și BC Târgoviște. A plecat în Israel după anii ’70 și a urcat rapid, fiind apreciat ca un foarte bun antrenor secund specializat cu individualizarea și pregătirea fizico-mentală. De altfel, în perioada 1975-1980, atunci când s-a aflat în staff-ul tehnic al legendarei echipe Maccabi Tel Aviv, a contribuit la cucerirea a două trofee ale Cupei Campionilor Europeni (1977 si 1980), precum și a două medalii în Cupa Intercontinentală, scie site-ul oficial al FR Baschet.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
a murit baschet doliu FR Baschet Lonciu Davidescu
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6485
RON
13 Dec
noapte -3 °
zi 2 °
Ultimele joburi adaugate
24 H