Doliu la Hollywood. S-a mai stins un actor iubit de milioane de oameni

Hollywood-ul e din nou în doliu, după moartea lui Van Williams, actor îndrăgit în special pentru rolul său din seria Green Hornet (Viespea Verde), care făcea furori în anii '60.

RomaniaTV.net
06 dec. 2016, 08:19

Van Williams, starul serialului „The Green Hornet” (1966-1967) a murit la vârsta de 82 de ani, după o insuficienţă renală care i-a fost fatală. „A avut un suflet minunat şi altruist. A fost un soţ excepţional, un tată fabulos şi un bunic devodat”, a spus Vicki Williams, cea care i-a fost soţie în ultimii 57 de ani.

Van Williams era instructor de scufundări în Hawaii când a fost descoperit, în 1957, de producătorul Mike Todd, care la acea vreme era căsătorit cu Elizabeth Taylor. Acesta l-a convins pe Williams să îşi încerce norocul la Hollywood şi a obţinut rapid un rol de detectiv privat în serialul „Bourbon Street Beat”, de la ABC. Personajul pe care îl interpreta, Ken Madison, pe care mai târziu avea să-l „reînvie” într-un alt show cu detectivi – „Surfside 6” – l-a adus în atenţia regizorilor, iar în 1966 a semnat cu 20th Century Fox pentru rolul principal în „The Green Hornet”, în care a interpretat un erou mascat şi alter-ego-ul acestuia, jurnalistul Britt Reid. Partenerul său în film era maestrul de arte marţiale Kato, interpretat de Bruce Lee.

Citeşte şi A murit Billy Chapin, copilul actor al Americii

Van Williams a mai apărut în „The Beverly Hillbillies” şi „The Dick Van Dyke Show” sau „Westwind”. S-a retras din lumina reflectoarelor la sfârşitul anilor ’70 pentru a deveni ajutor de şerif şi mai apoi pompier voluntar, dar în 1993 a avut o apariţie scurtă în „Dragon: The Bruce Lee Story”, când l-a jucat pe regizorul serialului „The Green Hornet”. În 2010, producătorii filmului „Green Hornet” i-au propus să apară şi el într-un rol de gardian de cimitir, dar Williams a refuzat.

Anii în care a lucrat ca pompier voluntar şi-au pus amprenta asupra sănătăţii lui Van Williams, aceta având probleme cu spatele şi probleme pulmonare. „Chiar şi aşa a rămas un tip puternic şi nu prea vorbea despre ce îl supăra. A fost un tip grozav şi un actor de clasă”, a pus producătorul Kevin Burns, care a lucrat cu Williams la o campanie de relansare a producţiilor „Batman” şi „Green Hornet”, în 1989.

Van Williams a avut trei copii cu Vicki: Nina, Tia şi Britt, care i-au oferit cinci nepoţi.