Donald Trump amână cu o lună aplicarea tarifelor vamale pentru UE, Canada şi Mexic

Preşedintele Donald Trump a prelungit cu 30 de zile negocierile cu Canada, Mexicul şi Uniunea Europeană, privind aplicarea tarifelor vamale pentru Uniunea Europeană, Canada şi Mexicul, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

01 mai 2018, 07:44
Donald Trump amână cu o lună aplicarea tarifelor vamale pentru UE, Canada şi Mexic

Preşedintele Donald Trump a ţinut să precizeze că va rămâne în negocieri „focalizate” asupra apărării securităţii naţionale a Statelor Unite.

Un purtător de cuvânt al Guvernului britanic şi-a exprimat satisfacţia faţă de această decizie. „Vom vontinua să lucrăm strâns cu partenerii noştri din UE şi Guvernul american pentru a ajunge la o scutire definitivă, pentru a ne asigura că importurile noastre industriale de oţel şi aluminiu sunt păstrate”, a afirmat un purtător de cuvânt al Guvernului britanic care şi-a exprimat satisfacţia faţă de această decizie.

Preşedintele american Donald Trump a promulgat pe 8 martie tarife de 25% asupra importurilor de oţel şi de 10% asupra celor de aluminiu, scutind imediat Canada şi Mexicul. La sfârşitul lui martie, el a scutit provizoriu şi UE. Această scutire temporară iniţială urma să se încheie pe 1 mai, potrivit news.ro.

Citeşte şi Liderii celor trei mari puteri ale Europei au discutat la telefon pentru a cere SUA să nu impună măsuri comerciale unilaterale

În cazul Ottawei şi Ciudad de Mexico, preşedintele american a legat o eventuală scutire definitivă de renegocierea tratatului de liber-schimb nord-american (NAFTA/ALENA).

Recent, europenii au cerut insistent o scutire defintivăa acestor taxe şi au anunţat că sunt „pregătiţi” să riposteze în cazul implementării acestor taxe.

În schimbul scutirilor de la aceste taxe, americanii reclamă concesii comerciale. Ei au obţinut de la Coreea de Sud, o reducere a exporturilor de oţel către Statele Unite şi o mai mare deschidere a pieţei sale faţă de constructorii lor de automobile. Casa Albă a anunţat de altfel luni seara finalizarea acordului de principiu anunţat la sfârşitul lui martie la Seul.