Donald Trump aprobă folosirea dronelor în zonele urbane din SUA

Preşedintele SUA, Donald Trump, a cerut miercuri Departamentului american al Transporturilor să lanseze un proiect-pilot pentru testarea modalităţilor de utilizare a dronelor pentru diverse sarcini, în anumite oraşe, informează site-ul de ştiri Axios.com.

RomaniaTV.net
25 oct. 2017, 20:43
Donald Trump aprobă folosirea dronelor în zonele urbane din SUA

Programul-pilot are rolul testării a diferite modele de drone pentru sarcini precum transporturi de marfă sau operaţiuni de aprovizionare în situaţii de urgenţă.

Numeroase companii, inclusiv Amazon, Alphabet, UPS şi Intel, sunt interesate de utilizarea dronelor pentru diverse sarcini, dar reglementările Administraţiei Federale pentru Aviaţie (FAA) interzic zborurile avioanelor fără pilot în zone rezidenţiale şi în cursul nopţii. Aceste restricţii limitează mult folosirea dronelor, astfel că multe companii vor flexibilizarea reglementărilor, potrivit Mediafax.

Donald Trump încearcă să le ofere avantaje companiilor din domeniul tehnologiei care vor să utilizeze drone. În cursul unei întrevederi pe care a avut-o în iunie cu directorii unor companii, preşedintele SUA a asumat angajamentul de eliminare a unor restricţii privind folosirea noilor tehnologii.

Detaliile programului-pilot privind folosirea dronelor vor fi stabilite de angajaţii Departamentului american al Transporturilor.