Donald Trump: NATO este o organizaţie învechită, dar rămâne foarte importantă. Acuze grave pentru Merkel

Preşedintele-ales al Statelor Unite, Donald Trump, a declarat că NATO este o organizaţie "învechită", întrucât nu a abordat problema terorismului, dar a precizat că este în continuare "foarte importantă" pentru el, potrivit unui interviu acordat cotidianului The Times of London.

16 ian. 2017, 06:23
Donald Trump: NATO este o organizaţie învechită, dar rămâne foarte importantă. Acuze grave pentru Merkel

„Am fost atât de criticat când am spus că NATO este învechită”, a declarat Trump. „Este învechită pentru că nu s-a ocupat de terorism. Am fost aspru criticat timp de două zile. Apoi au început să spună că Trump are dreptate”, a continuat preşedintele-ales, relatează Reuters.

Viitorul şef de stat american a mai adăugat că multe state NATO nu contribuie în mod echitabil la acoperirea cheltuielilor militare din cadrul organizaţiei.

„Multe dintre aceste state nu contribuie cu cât are trebuie, şi cred că este foarte nedrept faţă de Statele Unite”, a mai spus Trump, care a continuat spunând: „Acestea fiind spuse, NATO este foarte importantă pentru mine. Există doar cinci ţări care plătesc ceea ce ar trebui. Cinci. Nu este mult”.

Preşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, a declarat că Angela Merkel a comis ”o greşeală catastrofală”, prin acceptarea a cel puţin un milion de imigranţi în ţară, scrie BBC.

Trump a mai spus că Merkel era, de departe, cel mai important lider din Europa şi că Uniunea Europeană a devenit un vehicul pentru Germania.

Afirmaţiile preşedintelui ales au fost făcute în cadrul unui interviu acordat publicaţiilor Times şi Bild. Acesta a mai declarat că prioritatea sa este creara unor acorduri comerciale mai echitabile pentru SUA şi de a avea frontiere puternice.

Întrebat de o posibilă înţelegere cu Rusia, Trump a spus că armele nucleare ar trebui să fie o parte a acesteia, dar „reduse substanţial”, în schimbul ridicării unor sancţiuni.