DOSARUL MICROSOFT. Dorin Cocoş, Gabriel Sandu şi Dumitru Nicolae şi-au recunoscut faptele UPDATE

Oamenii de afaceri Dorin Cocoş, Dumitru Nicolae şi Gabriel Sandu şi-au recunoscut faptele din dosarul Microsoft.  Dumitru Nicolae a precizat că banii proveniţi din mită au fost depuşi într-un cont, pe care DNA a pus sechestru. În schimb, fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan, zis "Pinalti", a negat acuzaţiile din dosar şi nu-şi recunoaşte vina.

12 oct. 2015, 07:05
DOSARUL MICROSOFT. Dorin Cocoş, Gabriel Sandu şi Dumitru Nicolae şi-au recunoscut faptele UPDATE

Magistraţii instanței supreme i-au audiat, luni, pe cei patru inculpaţi trimişi în judecată în dosarul Microsoft. Este vorba despre fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, primarul suspendat din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, şi oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Dumitru Nicolae. Toţi sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani.

În afară de Gheorghe Ștefan, toți ceilalți și-au recunoscut faptele și au cerut procedura simplificată a procesului. În cazul unei eventuale condamnări, ei pot beneficia de o reducere cu o treime a pedepsei.

Judecătorii le-au admis procedura simplificată, conform România TV. Gabriel Sandu şi oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Dumitru Nicolae şi-au recunoscut faptele şi vor beneficia de pedepse mai mici, acestea fiind reduse până la jumătate.

CITEŞTE ŞI Gabriel Sandu, la audierile din dosarul Microsoft: „Am fost cel mai PROST MINISTRU din istoria României”

Potrivit România TV, Dorin Cocoş a spus, în faţa instanţei, că banii din dosarul Microsoft au fost folosiţi pentru campania PDL.

„Vreo 300.000 de geci, 100.000 de pixuri, 27 de containere de materiale.‎ Erau necesare pentru campania PDL, valoarea materialelor era de 3,3 milioane de euro. Eu am dus vreo 600.000 la sediul PDL”, a declarat Dorin Cocoş în faţa judecătorilor.

De cealaltă parte, omul de afaceri Dumitru Nicolae a precizat că banii proveniţi din prejudiciul produs de acesta în dosar au fost depuşi într-un cont, pe care procurorii au pus sechestru. Potrivit România TV, ar fi vorba despre 7,6 milioane de dolari şi 2,7 milioane de euro. 

Instanţa a stabilit următorul termen de judecare a dosarului „Microsoft” pentru data de 3 noiembrie.

Citeşte şi: DOSARUL MICROSOFT. Magistraţii judecă o solicitare a Ministerului Comunicaţiilor de suspendare a plăţilor

Trei guverne au avizat timp de zece ani unul dintre cele mai mari contracte din istoria României. Sute de milioane de euro au fost plătite pentru închirierea unor licențe care au ajuns la zeci de instituții ale statului. Este cel mai mare din istoria anchetelor anticorupție din România. O pleiadă de politicieni și oameni de afaceri sunt implicați.

Cea mai mică sumă încasată de oamenii importanți ar fi fost, spun anchetatorii, de 4,5 milioane de euro.