Dosar penal în cazul câinilor otrăviţi, după ce s-a descoperit furadan

Poliţiştii din cadrul IPJ Gorj efectuează cercetări în cazul câinilor otrăviţi în municipiul Târgu-Jiu, după ce în stomacul  unuia dintre câinii autopsiaţi a fost găsit furadan.

RomaniaTV.net
11 oct. 2013, 12:25
Dosar penal în cazul câinilor otrăviţi, după ce s-a descoperit furadan

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj, Romina Dochian, a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări atât în cazul câinilor otrăviţi, cât şi cu privire la persoanele care deţin furadanul, substanţă deosebit de toxică, interzisă pe teritoriul României din noiembrie 2008.

„Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Aşteptăm rezultatele în cazul tuturor câinilor autopsiaţi de către Direcţia Sanitar Veterinară”, a declarat joi, pentru Agerpres, Romina Dochian.

Medicii veterinari din cadrul DSV Gorj au constatat, la începutul săptămânii, că unul dintre câinii morţi în Târgu-Jiu a fost otrăvit cu furadan. Potrivit medicului Mircea Moldoveanu, la sediul DSV Gorj au fost aduse pentru efectuarea autopsiei cadavrele a trei câini găsiţi morţi în municipiu.

„În conţinutul stomacal al unuia dintre câini a fost identificat toxicul carbofuran din grupa furadanului. Rezultatele au fost comunicate şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi urmează să continue cercetările în cazul respectiv. La ceilalţi nu a fost identificat toxic în conţinutul stomacal, este posibil să fie cauza decesului tot intoxicare, dacă nu a fost identificat toxicul, nu înseamnă că nu ar fi putut produce moartea”, a declarat medicul veterinar.