Dosarul Black Cube. Daniel Horodniceanu: Aştept rezultatul comisiei rogatorii. O soluţie, probabil în toamnă

Procurorul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat, joi, că în dosarul Black Cube se așteaptă rezultatul comisiei rogatorii, o soluție în cauză urmând a fi dată "probabil" în toamnă.

07 sept. 2017, 07:44
Dosarul Black Cube. Daniel Horodniceanu: Aştept rezultatul comisiei rogatorii. O soluţie, probabil în toamnă

„A fost o comisie rogatorie în această vară. În acest moment aștept rezultatul comisiei rogatorii și să vedem dacă vor mai fi administrare alte probatorii. Dacă nu, probabil că în toamna aceasta vom da o soluție în cauză”, a spus Horodniceanu.

Daniel Horodniceanu afirma la începutul acestui an că ancheta în dosarul „Black Cube” privind hărțuirea șefei DNA, Laura Codruța Kove este „aproape de final”.

Citeşte şi: Fost colonel SRI, decorat de CIA, face dezvăluiri despre Black Cube şi Deep-State

Israelianul Ron Weiner a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendare, după ce acesta și-a recunoscut vinovăția în dosarul „Black Cube” privind hărțuirea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Pe 16 noiembrie 2016, un alt israelian inculpat în acest dosar, David Geclowicz, a fost condamnat tot la 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendare, transmite Agerpres.

Citeşte şi: Spionii israelinei din dosarul Black Cube veniseră în România să investigheze afacerile tatălui lui Kovesi, dar şi ale fostului soţ

Ion Cristoiu a prezentat la România TV informaţii cu privire la ancheta pe care o făceau detectivii israelieni în România. Jurnalistul susţine că aceştia au venit să investigheze afacerile familiei Kovesi, adică ale tatălui şefei DNA, dar şi ale fostului soţ. 

Dosarul Black Cube priveşte şi afacerile ilegale în care este implicat şi fostul soţ al şefei DNA:

„Dosarul Black Cube inseamna ca aia stiau ca e o vulnerabilitate a sefei DNA afacerile sotului. Eu nu am vazut nicio tema gen viata personala, nici macar abuzurile”, a mai spus Cristoiu.

Mai mult, se pare că israelienii ar fi cercetat şi o informaţie potrivit căreia tatăl ei a plătit 200 de mii de euro pentru ca Laura Codruţa Kovesi să fie aleasă şefa DNA:

„Este clar ca cercetau si astfel de cazuri. Firma Black Cube nu face ancheta pana nu are anumite indicii. Ei nu au plecat la chestiuni de abuz ci erau chestiuni de coruptie„, a mai declarat jurnalistul.