Dosarul „Grădiniţa groazei”: Copiii vor fi duşi cu duba la audieri, la Judecătoria Constanţa. Decizia este definitivă

Conducerea Judecătoriei Constanţa a respins cererea de recuzare a judecătorului Bogdan Arhip, în cazul copiilor care urmează să fie aduşi cu mandat la instanţă, potrivit România TV. Astfel, la următorul termen de judecată, copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 7 ani, vor fi aduşi cu jandarmii la instanţă, pentru a fi audiaţi. Părinţii care vor refuza să îşi lase copiii să fie audiaţi, riscă să fie audiaţi.

12 iul. 2016, 12:31
Dosarul „Grădiniţa groazei”: Copiii vor fi duşi cu duba la audieri, la Judecătoria Constanţa. Decizia este definitivă

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat, marţi, Inspecţia Judiciară în cazul judecătorului Bogdan Arhip de la Judecătoria Constanţa, care judecă dosarul în care şase angajate ale grădiniţei „Micul Regat” din Constanţa sunt acuzate că au agresat mai mulţi copii. Părinţii copiilor susţin că la ultimul termen din acest dosar magistratul ar fi spus că dacă micuţii nu vin pentru a fi audiaţi, atunci vor fi aduşi în faţa instanţei cu mandat de aducere.

Mircea Aron, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări prealabile cu privire la activitatea, conduita şi respectarea obligaţiilor profesionale de către domnul Bogdan Alexandru Arhip, judecător în cadrul Judecătoriei Constanţa„, a anunţat, marţi, CSM, precizând că a luat act de aspectele semnalate în presă referitoare la cazul „Grădiniţa groazei”.

Părinţii copiilor susţin că la cel mai recent termen al dosarului, de vineri, 8 iulie, judecătorul ar fi spus că dacă micuţii nu vin pentru a fi audiaţi, atunci vor fi aduşi în faţa instanţei cu mandat de aducere, iar avocaţii părinţilor au cerut recuzarea judecătorului din dosar.

Şase persoane de la grădiniţa privată „Micul Regat” din Constanţa sunt judecate în prezent la Judecătoria Constanţa pentru purtare abuzivă după ce i-ar fi agresat în mai multe rânduri pe copii. Totul a ieşit la iveală în urmă cu doi ani, după ce un părinte a observat că de câte ori se întorcea de la grădiniţă copilul său era speriat şi avea coşmaruri noaptea şi a decis să monteze într-o jucărie un aparat de înregistrare. Ulterior, chiar pe imaginile de supraveghere ale grădiniţei private s-a putut observa cum copiii erau agresaţi de către femeile care ar fi trebuit să aibă grijă de ei, fiind loviţi, ameninţaţi, iar unii părinţi au reclamat că celor mici li se adminstra vin pentru a dormi la prânz.

În urma plângerilor primite, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au început cercetări în acest dosar, la finalizarea cărora au decis trimiterea în instanţă a directoarei de la „Micul Regat”, Eliza Pufleanu, şi a altora angajate ale grădiniţei, fiind vorba despre Cristina Alina Alma, Georgiana Vierescu, Larissa Victora Hercus, Irina Petre şi Cristina Manolache.

Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Constanţa, până în prezent fiind audiate părţile implicate, părinţii, iar judecătorul doreşte ca şi copiii să fie audiaţi în această cauză.