Dosarul lui Liviu Negoiţă, trimis la Parchet, în vederea începerii urmăririi penale

Fostul primar al Sectorului 3 din Capitală Liviu Negoiță urmează să se prezinte, din nou, în fața judecătorilor după ce dosarul său a fost trimis la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București, în vederea începerii urmăririi penale.

08 oct. 2015, 11:39
Dosarul lui Liviu Negoiţă, trimis la Parchet, în vederea începerii urmăririi penale

Împotriva lui Liviu Negoiţă, fostul primar al Sectorului 3, Ştefan Dumitraşcu, fost şi actual arhitect-şef al Sectorului 3, şi Marius Mihăiţă, fost şi actual secretar al Primăriei Sectorului 3, a fost formulată o plângere penală de către Asociaţia Salvaţi Bucureştiul după ce aceştia au semnat, în 23 mai 2008, o autorizaţie de construire pentru un imobil parter + 7 etaje, situat în Calea Dudeşti nr. 94, într-o zonă în care regimul de înălţime maximă era parter + 4 etaje, potrivit stiripesurse.

În data de 3 noiembrie 2009, Tribunalul Bucureşti a anulat autorizaţia de construire, reţinând că aceasta depăşeşte regimul de înălţime al zonei. Totuşi, la două zile după ce Tribunalul anulase autorizaţia pentru construcţia din Calea Dudeşti, în data de 5 noiembrie 2009, cei trei au emis o nouă autorizaţie de construire pentru un imobil de parter + 9 etaje în aceeaşi locaţie.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a emis ordonanţa de clasare (neînceperea urmăririi penale), dar prin hotărârea pronunţată în dosarul 3363/2/2015, Curtea de Apel Bucureşti a desfiinţat ordonanţa Parchetului şi a trimis dosarul către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, în vederea începerii urmăririi penale împotriva celor trei. Hotărârea este definitivă.

Prin Sentinţa civilă pronunţată în dosarul 40971/301/2012, Judecătoria Sectorului 3 a dispus demolarea construcţiei din Calea Dudeşti nr. 94. Hotărârea nu este definitivă.