Două femei din Botoşani sunt cercetate după ce ar fi încheiat peste 150 de contracte de creditare pe numele unor persoane

Două femei din judeţul Botoşani sunt cercetate de poliţişti pentru înşelăciune, fals în înscrisuri şi uz de fals, după ce, timp de trei ani, ar fi încheiat peste 150 de contracte de creditare pe numele unor persoane, folosindu-le fără drept datele de identificare. Una dintre femei era angajată a unei societăţi de creditare, iar cealaltă broker de asigurări, prejudiciul creat depăşind 1,25 milioane de lei.

06 sept. 2018, 14:41
Două femei din Botoşani sunt cercetate după ce ar fi încheiat peste 150 de contracte de creditare pe numele unor persoane

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Botoşani au făcut, miercuri, trei percheziţii la domiciliile unor persoane bănuite de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

În urma cercetărilor s-a stabilit că două femei, de 41 şi 48 de ani, ambele din judeţul Botoşani, dintre care una angajată a unei societăţi de creditare, iar cealaltă broker de asigurări, ar fi încheiat, în perioada 2015-2018, 153 de contracte de creditare pe numele unor persoane fizice.

Conform anchetatorilor, acestea ar fi folosit, fără drept, datele de identificare ale persoanelor vătămate, în vederea obţinerii unor foloase patrimoniale injuste. Ulterior, femeile şi-ar fi însuşit sumele de bani obţinute în urma contractelor de creditare, pe care le-ar fi semnat în fals.

La percheziţii poliţiştii au descoperit şi au ridicat două laptop-uri, mai multe telefoane mobile şi cartele telefonice şi ştampile despre care se presupune că au fost falsificate.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională depăşeşte 1.250.000 de lei, scrie în comunicat.

În acest caz s-a dispus începerea urmăririi penale pentru înşelăciune în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, cele două femei fiind în continuare cercetate.