DOVADA banilor plătiţi în cazul răpirii jurnaliştilor din Irak. Ce implicare a avut Traian Băsescu VIDEO

Documente în premieră despre sumele de bani plătite în cazul răpirii jurnaliştilor din Irak. România TV are dovada că cel puţin o plată a fost făcută către celebrul doctor Yassin, trimisă de Traian Băsescu să rezolve criza ostaticilor. În plus, Omar Hayssam face noi dezvăluiri şi spune că acelaşi Yassin este cel care a pus la punct planul obţinerii a patru milioane de dolari, chiar dacă răpitorii ar fi urmat să primească maximum 150.000 de dolari.

15 aug. 2015, 16:04
DOVADA banilor plătiţi în cazul răpirii jurnaliştilor din Irak. Ce implicare a avut Traian Băsescu VIDEO

Din spatele gratiilor, Omar Hayssam începe să furnizeze informaţii-cheie despre banii vehiculaţi în răpirea jurnaliştilor din Irak. Hayssam susţine că o tranşă de 200.000 de dolari i-a fost livrată omului preşedintelui, Mohammad Yassin, chiar cu aprobarea lui Traian Băsescu.

Cu rea-credinţă judecătorul de fond Dumitraşcu Sofica motivează că eu mi-am exprimat voinţa să trimit suma de 200.000 USD pentru a fi folosită la eliberarea ziariştilor, deşi la dosar există interceptări din care rezultă clar că aceşti bani au fost solicitaţi expres de Mohammad Yassin. (…) Despre această sumă de bani l-am informat şi pe Preşedinte, care şi-a dat acordul să trimit această sumă lui Yassin, pentru cheltuieli, şi nu pentru răscumpărare„, susţine Hayssam în plângerea penală împotriva procurorului care l-a anchetat.

Citeşte şi SIE: Documentele recuperării jurnaliştilor răpiţi în Irak nu pot fi DECLASIFICATE

De altfel, la dosarul de terorism există chitanţa acestei tranzacţii. Potrivit documentului intrat în posesia România TV, Hayssam ar fi fost cel care ar fi transferat, din Siria, această sumă de bani, ridicată de Yassin printr-un interpus. Interesant este faptul că, pentru Irakul anului 2005, suma este una foarte mare, dacă ea viza, într-adevăr, doar acoperirea unor cheltuieli curente pentru trimisul lui Băsescu.

Tot Yassin ar fi fost şi cel care a pus la punct planul celor patru milioane de dolari, sumă vehiculată că ar fi trebuit plătită pentru răscumpărare.

Mohammad Yassin a făcut denunţul în Irak privind iniţierea acţiunii de răpire de către mine numai după ce a pierdut controlul relaţiei cu răpitorii, după ce aceştia au aflat că el doreşte să obţină patru milioane USD, în timp ce lor le promisese doar 50-100.000 USD„, spune Hayssam.

Traian Băsescu va afla în scurt timp dacă dosarul răpirii, în care este acuzat de Vadim Tudor că şi-ar fi însuşit o parte din banii pentru răscupărare, va fi sau nu redeschis.

Citeşte şi Traian Băsescu şi Vasile Blaga, la ICCJ în Dosarul „RĂPIŢII DIN IRAK”: „Este vremea DELATORILOR!” VIDEO