DR. OZ: Plan de ALIMENTAŢIE pentru perioada sărbătorilor de iarnă

De Craciun, fiecare persoana isi face de cap si mananca bunatatile specifice acestei sarbatori sfinte, dar trebuie sa tii cont, totodata, si de efectele pe care acestea le au asupra corpului.

25 dec. 2015, 11:06
DR. OZ: Plan de ALIMENTAŢIE pentru perioada sărbătorilor de iarnă

Iti punem la dispozitie un plan de alimentatie, marca Dr. Oz, care te va ajuta sa faci fata cu brio bucatelor de Craciun.

In ziua mesei de Craciun

Acest plan de alimentatie impune un mic dejun bogat in macronutrienti, inainte de 10 a.m., in ziua de Craciun. Daca iti asiguri necesarul de grasime, carbohidrati si proteine devreme, mai tarziu acestia vor actiona si iti vor ajuta organismul, accelerand procesul de ardere al caloriilor.

Citeşte şi REŢETE DE CRĂCIUN: Nu mai face această GREŞEALĂ când prepari în casă toba de porc

Un sfert de ora inainte de masa festiva

Mananca cativa biscuiti integrali, bogati in fibre. Desi fibra poate incetini absorbtia grasimii, acesti biscuiti iti vor oferi senzatia de satietate, iar astfel vei manca mai putin. Nu uita sa bei un pahar mare cu apa cand consumi biscuitii, dupa care vei fi pregatita sa te asezi la masa, alaturi de musafirii tai.

În tot acest program este important să consumaţi băuturi şi alimente bogate în antioxidanţi. Ideal este ceaiul alb cu lamaie, care te ajuta sa restabilesti reactia organismului la zahar. Daca bei acest ceai de doua ori pe zi, vei ajuta corpul în „lupta” cu toate preparatele delicioase. Ceaiul alb ajuta si la reducerea nivelului colesterolului din sange si previne ingrosarea areterelor.

Continuarea pe teotrandafir.com.