Dragnea: Iohannis bate câmpii. În concepţia lui, un om care a furat de foame trebuie condamnat la moarte

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că în concepţia lui Klaus Iohannis, un om care a făcut puşcărie pentru că ”a furat un ou sau o pâine, de foame,” trebuie condamnat la moarte pentru că nu se mai poate angaja nici măcar ca paznic. 

27 oct. 2016, 17:21
Dragnea: Iohannis bate câmpii. În concepţia lui, un om care a furat de foame trebuie condamnat la moarte

Eu văd că omul ăsta în ultimele zile bate câmpii. Am văzut că e preocupat de angajarea paznicilor, de condiţiile de angajare a paznicilor. Vreau să îi transmit ceva – nu o făceam, dar m-au rugat mai mulţi români din afara ţării destul de revoltaţi. Nu există nicăieri în Europa ca un om care a avut un necaz în viaţă – să zicem că a furat un ou sau o pâine de foame şi a făcut puşcărie şase luni – în concepţia domnului Iohannis acel om trebuie condamnat la moarte. După ce ispăşeşte acea pedepeapsă nu mai are nicio şansă de reintegrare pentru că regele nostru a spus că nu mai poate fi angajat nici măcar paznic. Acel om ce trebuie să facă? Să fure”, a spus Liviu Dragnea, potrivit news.ro.

Preşedintele PSD spune că, pentru Iohannis, Cioloş este ”paznicul pus la turma de miniştri”. ”Am văzut că are preocuparea lui cu angajarea paznicilor. Am văzut că pentru el premierul României e paznicul lui, adică e paznicul pus la turma de miniştri din guvern”, a mai zis el.

Potrivit acestuia, Iohannis nu are nicio calitate care să îi permită să pună ”cenzura pe lista unor partide”. ”De asemenea, în ce calitate acest om îşi permite că el poate să se gândească că el poate cenzura listele unor partide? El are dreptul la un singur vot. Restul va fi decizia românilor în 11 decembrie, români care să nu creadă nici dumnealui nici partidele care îl susţin că românii se mai lasă păcăliţi. De unde până unde are el aceaată calitate? Această legimitate (…) când el a fost un candidat penal. Astrele s-au aliniat ulterior şi a obţinut o decizie favorabilă. Dar ce s-ar fi întâmplat dacă el n-ar fi candidat? Româniai ar fi fost frustrată de această şansă istorică să aibă în fruntea statului un om de o asemenea valoare”, a mai zis Dragnea.

Întrebat dacă el va fi nominalizat premier al PSD, Dragnea a spus că ”Iohannis poate deduce asta”, precizând că nu a spus niciodată că îşi doreşte funcţia de premier. ”El nu are multe deduceri, dar unele îi ies. Eu n-am zis niciiodată că vreau să fiu premier.(…) Chiar dacă şi membri guvernului şi PNL şi ceilalţi sunt păcăliţi de el sau încurajaţi de el cu o protecţie în faţa legii, le spun că se înşeală amarnic. Toţi vor da socoteală pentru ce au făcut, pentru ce intenţionează să facă”, a zis Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Adevărul Live, că nu va renunţa la condiţia ca premierul desemnat să fie o persoană fără o condamnare penală, afirmând şi agenţilor de pază li se cere cazierul la angajare, astfel încât este „inimaginabil” ca România să fie condusă de cineva condamnat.

„Cu toţii am citit că se fac angajări pentru paznici sau pentru agenţi de pază, cum se spune mai nou. Păi, iată, de fiecare dată când se angajează agenţi de pază prima condiţie e să nu aibă cazier, adică să nu fie penali. Păi, cum ne imaginăm că ţara va fi păzită de unul cu dosar penal? Este absolut inimaginabil, este o condiţie minimală şi nu am absolut deloc de gând să renunţ la ea”, a afirmat şeful statului.

El a explicat că aceasta este „o condiţie fermă” pentru a discuta desemnarea politicianului care va fi premier după alegeri, dar a subliniat că declaraţiile nu sunt făcute împotriva unui partid anume, ci are o „problemă” cu cei care „se erijează în conducători”, deşi nu îndeplinesc condiţiile minime.

Citeşte şi: ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Dragnea şi Firea au depus listele de candidaţi ai PSD Bucureşti