Dragnea, despre mutarea plăţii CAS şi CASS de la angajator la angajat: Nu există niciun motiv ca veniturile să se diminueze

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat la România TV că odată cu mutarea platii CAS şi CASS de la angajator la angajat, veniturile nu ar trebui sub nicio formă să se diminueze. 

RomaniaTV.net
25 aug. 2017, 18:42
Dragnea, despre mutarea plăţii CAS şi CASS de la angajator la angajat: Nu există niciun motiv ca veniturile să se diminueze

Preşedintele PSD a vorbit şi despre ce se va întâmpla cu contribuţiile pentru sănătate şi pentru pensii, odată cu intrarea în vigoare a noii legi a salarizării:

Am spus-o si o mai spun, ceea ce plateau companiile pentru casa de sanatate si pentru casa de pensii va plati tot compania, dar in contul angajatului. Era un furt, dar acum va merge in contul angajatului. Se va plati 25%, va avea o contributie mai mare la pensie si va beneficia de servicii de sanatate mai bune pentru ca va avea contributii duble. Angajatorul va fi la fel, iar angajatul va avea un net mai mare pentru ca va avea impozit de 10%„, a declarat Dragnea.

Întrebat ce garantii au angajatii la privat ca veniturile lor nu vor fi diminuate de catre angajatori odata cu mutarea platii CAS şi CASS de la angajator la angajat, Liviu Dragnea a spus ca vor fi aceleasi garanţii ca si acum, adică contractul şi buna credinta:

Contractul si buna credinta. Nu exista niciun motiv serios sau neserios ca veniturile sa se diminueze. Acum un angajator primeste pentru angajat sa zicem o suma care inseamna cheltuiala totala a angajatorului, o parte din aceasta suma o reprezinta contributiile de la companie catre bugetul asigurarilor sociale de stat, dar nu in contul angajatului, dar generate de munca mea a angajatului, adica 15% , şi 5.8 % la sanatate. Dupa aceasta limita care inseamna salariul brut, este contributia, de data asta, la salariul angajatului de 10.5% la pensie si 5.5% la sanatate. Dispare aceasta suma de la brut si banii vor fi in contul angajatilor„, a mai spu Liviu Dragnea. 

CITEŞTE ŞI Liviu Dragnea: Legea pensiilor, adoptată în această sesiune parlamentară. Nicio pensie nu va scădea