Dragnea, despre scrisoarea ambasadorilor privind OUG pe justiţie: Ne uităm cu foarte mare atenţie şi preocupare

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că priveşte ”cu foarte mare atenţie şi cu foarte mare preocupare” reacţia comună a ambasadorilor din Belgia, Canada, Franţa, Germania, Olanda şi Statele Unite faţă de modificarea codurilor penale, însă a arătat că este necesară punerea în acord a legislaţiei cu deciziile CCR privind abuzul în serviciu.

02 feb. 2017, 15:50
Dragnea, despre scrisoarea ambasadorilor privind OUG pe justiţie: Ne uităm cu foarte mare atenţie şi preocupare

Invitat să comenteze declaraţia comună a celor şase diplomaţi, Liviu Dragnea a răspuns: ”Ne uităm cu foarte mare atenţie şi foarte mare preocupare, dar nu vrem să pierdem din vedere fondul discuţiei, anume punerea în acord cu deciziile CCR”, potrivit news.ro.

Dragnea a spus că, într-o serie din ţările pe care le reprezintă cei şase ambasadori, abuzul în serviciu nici măcar nu este incriminat, iar aceşti oficiali vor înţelege ”încetul cu încetul” că nu este vorba de ”niciun atac la adresa justiţiei”, după ce va fi citită cu atenţie ordonanţa de urgenţă.

”I-am spus şi ambasadorului Hans Klemm, dar eu nu cred că într-una din ţările respective se pune problema nerespectării unei decizii a Curţii Constituţionale. Ca să nu mi spun că în unele ţări, nu este incriminată această faptă”, a declarat Liviu Dragnea.

În ce priveşte întrevederea cu ambasadorul american Hans Klemm, preşedintele PSD a precizat că întâlnirea a fost solicitată de către ambasador în urmă cu două săptămâni. ”Am avut o discuţie destul de aşezată şi de corectă cu ambasadorul Klemm”, a spus Dragnea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că miercuri a avut o întâlnire cu ambasadorul SUA, Hans Klemm, care a durat două ore. ”M-am întâlnit cu ambasadorul SUA, două ore am stat de vorbă”, a spus Dragnea.

Şi premierul Sorin Grindeanu a avut, miercuri, o întâlnire cu ambasadorul SUA.

Ambasadele Belgiei, Canadei, Franţei, Germaniei, Olandei şi Statelor Unite au transmis miercuri seară, într-o declaraţie comună, o serie de critici la adresa Guvernului pe tema OUG privind Codurile penale, cerând retragerea iniţiativei pe motiv că „subminează” poziţia României şi o îndepărtează de parcursul european şi al statului de drept.