Dragnea: Lansarea lui Ponta pentru prezidenţiale nu s-a făcut din banii PSD. Vom plăti datoria

Şeful PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că lansarea candidaturii la prezidenţiale din 2014 a lui Victor Ponta nu a fost plătită de către PSD, confirmând informaţiile pe această temă apărute în presă şi adăugând că partidul va strânge banii necesari pentru a se achita de această datorie.
Romania TV
14 dec. 2015, 18:19
Dragnea: Lansarea lui Ponta pentru prezidenţiale nu s-a făcut din banii PSD. Vom plăti datoria

Întrebat dacă evenimentul de pe Arena Naţională din septembrie 2014, prin care Victor Ponta şi-a lansat candidatura la prezidenţiale, a fost plătit de către PSD, Dragnea a spus că nu.

Citeşte şi: REVOLTĂ în PSD: „Dragnea l-a FORŢAT pe Ponta să-şi dea demisia. Are BLAT cu Iohannis”

„N-a fost plătit de PSD şi urmează să vorbim cu colegii să strângem fonduri ca să plătim o datorie de la lansarea candidatului la prezidenţiale”, a afirmat liderul PSD.

Subiectul a apărut în urma unui raport potrivit cărora au existat nereguli la Primăria Capitalei în anul 2014, inclusiv în privinţa evenimentului PSD.

Astfel, Primăria şi-a asumat, în 2014, aproximativ 60% din costurile evenimentului de lansare a lui Victor Ponta, prin firma UTI GRUP, care se ocupa de mentenanţa Arenei Naţionale, scrie Mediafax. Potrivit Curţii de Conturi, Primăria ar fi alocat, nejustificat, aproape 250.000 de lei pentru acest eveniment.

Compania UTI a făcut precizări, într-un comunicat remis vineri Agerpres, arătând că are cu Primăria Capitalei un acord de operare şi mentenanţă preventivă a Arenei şi a prestat toate activităţile tehnice specifice solicitate de către PMB prin nota de comandă.

Compania sublinia că, potrivit comenzii primite de la PMB pentru luna septembrie, UTI Grup a prestat servicii de mentenanţă  curentă a Arenei Naţionale, precum şi servicii de operare a arenei (activarea şi operarea instalaţiilor electrice, de securitate şi de comunicaţii) şi de reparare a gazonului în vederea organizării evenimentului PSD, în perioada 19-20 septembrie 2014.

UTI preciza că „a prestat toate activităţile tehnice specifice solicitate de către PMB prin nota de comandă evidenţiate în contractul de mentenanţă semnat între părţi, iar situaţia de lucrări aferentă lunii septembrie (care a inclus şi evenimentul PSD), precum şi factura emisă de UTI Grup, în baza validării situaţiei de lucrări de către experţii tehnicii PMB, reflectă serviciile tehnice prestate”.

„Factura de stornare a sumei care reprezintă contravaloarea serviciilor prestate de UTI conform comenzii primite de la PMB pentru organizarea evenimentului PSD a fost emisă ca urmare a unei decizii a Curţii de Conturi  care, în urma unui audit financiar realizat la Primăria Municipiul Bucureşti, a stabilit ca fiind nejustificată achitarea de către PMB a serviciilor de operare a evenimentului PSD incluse în situaţia de lucrări pentru luna septembrie 2014 şi a decis returnarea sumei facturate pentru organizarea acestui eveniment, precum şi achitarea de către UTI Grup a unei facturi  de penalităţi şi dobânzi pentru zilele dintre dată achitării facturii şi data stornării acesteia, conform codului fiscal în vigoare”, mai preciza compania.

Spynews
Acces Direct. Momente cumplite pentru familia Raisei, fetița de doi ani din Dolj. Va fi înmormântată mâine, de Ziua Copilului. Cine a lipsit de la priveghi
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor All Stars 2024! Cu câți bani pleacă acasă învingătorul
Fanatik.ro
Ce să pui la baza pepenilor ca să iasă mari și gustoși. Cel mai eficient îngrășământ natural care promite o recoltă bogată.
Capital.ro
Este interzis în toată România! Legea peste care nu poți trece. Poliția te prinde imediat
Playtech.ro
SCANDALOS! Mihaela Rădulescu, goală pușcă! A făcut senzație cu ipostaza nud
DailyBusiness
Anunțul momentului pentru șoferi! Cât costă astăzi carburanții în România
Adevarul
Armata Română pierde sute de militari lunar. Cum pot fi opriți soldații să părăsească sistemul
Spynews
Știrile Antena Stars. Frații Tate rămân sub control judiciar. Milionarii britanici nu au voie să părăsească țara
Spynews
Știrile Antena Stars. Ramona Olaru s-a săturat de iubiții cu bani, dar nu și bogați sufletește! Cum își testează pretendenții încă de la primele întâlniri: „Contează pentru mine...”
Evz.ro
Trei zodii care vor avea parte de surprize plăcute în această săptămână. Soarele răsare pe strada lor
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Ilinca Vandici a făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Războiul frumoaselor foste iubite de fotbaliști
wowbiz.ro
A murit soția antrenorului de la FC Voluntari, Florin Pîrvu! Oana Alina avea doar 47 de ani
Cancan.ro
Mai rar s-a văzut aşa naş! Cum s-a îmbrăcat Cabral la nunta Roxanei Hulpe. FOTO şi VIDEO
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Alegeri locale și europarlamentare: Ghidul complet pentru alegerile comasate de duminică 9 iunie 2024
Capital.ro
Devine obligatoriu în toată România de la 1 iulie. S-a dat ordin în toate statele din UE
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
FOTO. Milionarul Arpad Paszkany a transformat-o total pe „Cenușăreasa” Antonela Pătruț. Afaceristul i-a schimbat nu doar înfățișarea, ci și modul de viață
stirilekanald.ro
Alertă de vreme extremă de la ANM. Jumătate din țară, sub cod portocaliu de vijelii - HARTA
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
CENTRALĂ NUCLEARĂ într-o STAȚIUNE MONTANTĂ din România! S-a aflat ACUM
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'