Dragnea: Nu există niciun motiv pentru ca primarii care au migrat la alt partid să-şi piardă mandatul

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că aleşilor locali care au trecut de la un partid la altul în baza OUG 55/2014 nu trebuie să le fie teamă că îşi pot pierde mandatul argumentând că nu există niciun fel de motivaţie în acest sens, potrivit Agerpres.

28 ian. 2015, 21:30
Dragnea: Nu există niciun motiv pentru ca primarii care au migrat la alt partid să-şi piardă mandatul

„Nu poţi să ai efecte sau să aplici un act retroactiv, pentru că ordonanţa, la vremea respectivă, era un act normativ în vigoare. Primarii au făcut acele acţiuni în baza unui act normativ în vigoare şi atunci nu există niciun fel de motivaţie ca ei să-şi piardă mandatul. Parlamentul oricum va adopta o hotărâre de respingere a ordonanţei şi probabil că va adopta şi unul sau mai multe articole în care să explice care sunt efectele ordonanţei respective”, a afirmat Dragnea, la TVR 1.

El a precizat că aleşii locali pot sta liniştiţi deoarece au luat nişte decizii în baza unui act normativ în vigoare.

„Gândiţi-vă că poate să fie o ordonanţă, nu ştiu, în domeniul economic, prin care se adoptă nişte măsuri. Ulterior ea va fi declarată neconstituţională. Ce se întâmplă cu toate companiile private şi nu numai care în baza acelei ordonanţe şi-au făcut un plan de afaceri, au luat nişte măsuri şi după aia să revină la faza iniţială?”, a spus preşedintele executiv al PSD.