Dacian Cioloş, despre eliminarea taxei radio-tv: Nu avem argumente contituţionale pentru a ataca astfel de decizii

Premierul Dacian Cioloș a declarat vineri, la Zalău, că Guvernul a analizat legea prin care prevede eliminarea a 102 taxe nefiscale, inclusiv taxa radio-tv, dar că nu sunt argumente pentru atacarea ei la Curtea Constituțională.

28 oct. 2016, 15:22
Dacian Cioloş, despre eliminarea taxei radio-tv: Nu avem argumente contituţionale pentru a ataca astfel de decizii

Anterior, imediat după adoptarea legii, premierul precizase că ia în considerare atacarea la Curtea Constituțională a acestei legi.

„Am analizat. Nu avem argumente constituționale pentru a ataca astfel de decizii. O să trimitem, într-un fel sau altul, probabil, o notă către Parlament în care să explicăm care sunt problemele legislative, din punctul nostru de vedere, cu aplicarea acestei legi, pe care Parlamentul ar trebui să le clarifice în cel mai scurt timp, dacă dorește să aplice aceste legi, pentru despre asta e vorba acolo. Dincolo de partea bugetară, de impactul bugetar (…) de peste un miliard de lei, dincolo de asta, sunt câteva probleme juridice legislative care trebuie clarificate, inclusiv pentru radio și pentru televiziune, pentru că altfel această lege sau nu poate să fie aplicată sau riscă să creeze mai multe probleme decât să rezolve”, a declarat, într-o conferință de presă, Dacian Cioloș, potrivit Agerpres.

Deputații au adoptat în unanimitate, cu 225 voturi „pentru”, proiectul de lege inițiat de liderul PSD, Liviu Dragnea, care prevede eliminarea a 102 taxe nefiscale, menținând și eliminarea taxei radio-tv.

Șefii SRTv și SRR, Irina Radu și Ovidiu Miculescu, au criticat decizia de eliminare a taxelor radio-tv, susținând că afectează activitatea celor două instituții. Președintele-director general al SRTv, Irina Radu, a anunțat că va cere, împreună cu șeful SRR, Ovidiu Miculescu, o întâlnire cu șeful statului pentru a discuta această situație și îi va solicita acestuia să nu promulge legea.

Citeşte şi: Liviu Dragnea către organizaţiile media: Eliminarea taxei radio-tv nu înseamnă bani mai puţini