După prinţul Charles, şi alţi străini şi-au cumpărat case în satul Breb VIDEO

Peisajele pitoreşti, costumele şi dansurile unice ale maramureşenilor l-au cucerit şi pe prinţul Charles. Reprezentantul Casei Regale şi-a luat nu mai puţin de trei proprietăţi într-unul din satele în care tradiţiile s-au păstrat. Vestea s-a răspândit iute şi în zonă au venit şi alţi străini.

RomaniaTV.net
04 iul. 2012, 14:36
După prinţul Charles, şi alţi străini şi-au cumpărat case în satul Breb VIDEO

Casele din Maramureş ale prinţului Charles sunt făcute din bârne de lemn, iar în interior totul este conservat ca acum 100 de ani. Oamenii îşi amintesc cu drag de vizita prinţului la ei în sat.

„Un om frumos, un om harnic. I-o plăcut că s-a făcut joc şi atâta lumea a fost şi tineret, îmbrăcată aşa ţărăneşte, cu zadii şi cu cămăşi. Nu te puteai apropia de el, dar a vorbit el şi a salutat lumea şi a făcut mese, a tăiat miel”, povesteşte o săteancă.

În casa vecină stă mătuşa Maria, care se gândeşte cu nostalgie la vremurile în care a gătit pentru Charles. De atunci, prinţul o răsplăteşte în fiecare an cu câte o scrisoare în care îi mulţumeşte pentru ospitalitatea cu care a fost primit.

„Am făcut gulaş şi pitoci cu carne, că am tăiat un viţel”, a dezvăluit fosta bucătăreasă a prinţului Charles.

La câţiva metri de casa prinţului Charles, un fotograf care i-a urmărit viaţa pas cu pas şi-a cumpărat o casă. A ajuns din greşeală în satul Breb, fără să ştie că cel căruia îi făcuse fotografii în urmă cu ani avea să îi devină vecin. Duncan Ridgle a cumpărat 6 proprietăţi pe care are de gând să le transforme în pensiuni.

„Nu am avut ideee că el a fost aici. Nouă ne plac satele tradiţionale. Aşa că am venit aici în acesta zonă să căutam case şi atunci oamenii de aici au spus că Prinţul Charles are o casă aici. Nu ne-a venit să credem”, a declarat soţia lui Duncan.

Familia lui Duncan petrece şase luni din an în Maramureş şi alte şase luni în Egipt. De când satul lor a devenit vedetă, localnicii aşteaptă cu nerăbdare ca prinţul Charles să se plimbe din nou pe uliţă.