E oficial, a fost anunţată şi UEFA. Echipa de fotbal Beitar Ierusalim şi-a schimbat numele în Donald Trump

Echipa de fotbal Beitar Ierusalim a anunțat oficial că și-a schimbat numele. De acum în colo, echipa din Israel va evolua folosind numele președintelui american, Donald Trump. Decizia vine în semn de recunoștință, după ce ambasada SUA s-a mutat de la Tel Aviv, la Ierusalim.

31 iul. 2018, 18:03
E oficial, a fost anunţată şi UEFA. Echipa de fotbal Beitar Ierusalim şi-a schimbat numele în Donald Trump

Timp de 70 de ani a așteptat Ierusalimul o recunoaștere internațională, până când președintele Trump, printr-o mișcare curajoasă, a recunoscut Ierusalimul drept capitala eternă a Israelului„, este mesajul echipei de fotbal Beitar Ierusalim.

Denumirea completă a clubului israelian va fi Beitar „Trump” Ierusalim. „Președintele Trump a arătat mult curaj și iubire pentru israelieni și capitala lor, iar în aceste zile și alte state urmează acest îndemn, oferindu-i Ierusalimului statutul pe care-l merită. Președintele clubului, Eli Tabib și managerul executiv, Eli Ohana au decis să adauge numelui clubului numele președintelui american care a făcut istorie, iar de acum, ne vom numi Beitar Trump Ierusalim„, au transmis israelienii printr-un comunicat de presă.

Beitar Ierusalim are 6 titluri câștigate în Israel, iar anul trecut au terminat pe locul secund în clasament, după Hapoel Beer Sheva. Echipa israeliană a jucat în turul I preliminar pentru grupele Europa League, dar au fost eliminați de Chikhura, după 0-0 în tur și 2-1 pentru georgieni în retur.