E OFICIAL! Hillary Clinton, drum liber către Casa Albă. Nu va fi pusă sub acuzare în scandalul e-mailurilor

Justiția americană nu o va pune sub acuzare pe candidata democrată la Casa Albă, Hillary Clinton, pentru că a utilizat servere și o adresă de e-mail private în perioada în care s-a aflat la conducerea Departamentului de Stat.

RomaniaTV.net
07 iul. 2016, 07:48
E OFICIAL! Hillary Clinton, drum liber către Casa Albă. Nu va fi pusă sub acuzare în scandalul e-mailurilor

Ministrul american al Justiţiei, Loretta Lynch, a anunţat că a acceptat recomandările unanime ale FBI și ale procurorilor însărcinați cu ancheta de a nu o pune sub acuzare pe candidata democraţilor la alegerile prezidenţiale din SUA, Hillary Clinton.

Decizia justiției americane era așteptată, pentru că Loretta Lynch a atras atenția vineri că va respecta recomandările poliției federale și procurorilor implicați în anchetă, încercând astfel să înlăture orice suspiciune de amestec politic în acest dosar ultrasensibil, susceptibil să împiedice cursa spre Casa Albă a fostei Prime Doamne.

FBI a recomandat marți ca Hillary Clinton să nu fie urmărită penal pentru utilizarea e-mailurilor de pe servere private și a transmis justiției dosarul de anchetă precizând totuși că fosta șefă a diplomației a dat dovadă de „neglijență extremă”.

Unele dintre e-mailurile trimise de Hillary Clinton utilizând un server privat erau clasate „secret” și „persoane rău intenționate” ca spioni străini ar fi putut avea teoretic acces la acestea, a precizat șeful FBI, James Comey.

În opinia sa, fosta șefă a diplomației americane „nu a avut intenția” să încalce legea.