EBOLA: Asisenta medicală spaniolă, prima persoană contaminată în afara Africii, NU mai are virusul

Asistenta medicală spaniolă care a fost prima persoană contaminată cu Ebola în afara Africii nu mai are încărcătura virală, potrivit rezultatelor unui test efectuat duminică, a anunţat guvernul spaniol.

19 oct. 2014, 20:01
EBOLA: Asisenta medicală spaniolă, prima persoană contaminată în afara Africii, NU mai are virusul

Rezultatul testului la care a fost supusă astăzi Teresa Romero, 44 de ani, internată pe 6 octombrie la spitalul Carlos III din Madrid, ‘este negativ’, a declarat Comitetul interministerial responsabil de monitorizarea virusului în Spania într-un comunicat, citat de AFP.

Ea va fi supusă unui nou test ‘în următoarele ore’, a precizat Comitetul, adăugând că ‘starea de sănătate a pacientei… cunoaşte o evoluţie favorabilă’, scrie Agerpres.

Teresa Romero, o asistentă ce lucrează în acelaşi spital Carlos III, a devenit la 6 octombrie prima persoană contaminată cu virusul Ebola în afara Africii.

PRIMELE IMAGINI cu infirmiera americană care a contractat Ebola. VIDEO EMOŢIONANT

Ea a dezvoltat primele simptome pe 29 septembrie după ce a tratat doi misionari de febră hemoragică Ebola care fuseseră repatriaţi respectiv la 8 august şi 22 septembrie şi au decedat câteva zile mai târziu.

Cincisprezece persoane – inclusiv soţul asistentei – care au avut contact cu pacienta se află sub observaţie în acelaşi spital. Ele ‘nu prezentau simptome’ duminică, potrivit comunicatului. Este nevoie să se aştepte 21 de zile, perioada de incubaţie, pentru a fi sigur că nimeni nu a fost contaminat în timpul spitalizării bolnavei.

EBOLA nu îl sperie pe Obama. Preşedintele SUA se opune închiderii graniţelor