Economica.net: Ce sporuri primesc angajaţii Aeroportului Internaţional "Mihail Kogălniceanu" Constanţa

Publicat: Luni, 18 Iulie 2016 09:06 // Actualizat: Luni, 18 Iulie 2016 09:06 // Sursa: romaniatv.net

Statul a devenit cel mai bun angajator, iar mulţi români îşi doresc un loc de muncă la stat. Economica.net punctează care sunt avantajele angajării la Aeroportul Internaţional "Mihail Kogălniceanu" din Constanţa: prime de Crăciun, de Paşti, de Ziua Aviaţiei, vouchere de vacanţă, tichete de masă şi tichete cadou pentru imensa majoritate a salariaţilor companiei.

Se pare că unul din cele mai bune locuri de muncă din Constanţa este Aeroportul Internaţional "Mihail Kogălniceanu".  Fidelitatea faţă de angajator e întreţinută scump, prin patru prime şi sporuri acordate salariaţilor.

Compania răsplăteşte salariaţii care devin părinţi şi oferă protecţie socială consistentă angajaţilor şi familiilor lor. Munca în afara programului e premiată prin trei sporuri. Complexitatea muncii reclamă încă un spor pe statele unor angajaţi, iar câteva activităţi specifice domeniului sunt răsplătite suplimentar. La loc de cinste stă sporul pentru muncă în condiţii penibile. De altfel, toţi salariaţii aeroporului lucrează în condiţii grele, nocive şi vătămătoare, pentru care primesc lunar bani în plus la salariu.  

Astăzi vă spunem ce sporuri şi beneficii primesc angajaţii societăţii naţionale Aeroportul Internaţional "Mihail Kogălniceanu" din Constanţa care funcţionează sub autoritatea Ministerului Transporturilor, potrivit informaţiilor pe care Ministerul de resort le-a comunicat în exclusivitate pentru ECONOMICA.NET.

Care sunt cele mai importante avantaje ale angajării la Aeroportul Internaţional Constanţa

Toţi cei 268 de angajaţi ai Aeroportului Internaţional "Mihail Kogălniceanu" din Constanţa lucrează în condiţii grele, nocive şi vătămătoare, judecând după cele trei sporuri prin care sunt răsplătiţi lunar.

Munca în afara programului e premiată prin trei sporuri. Lucrul ocazional peste program, orele suplimentare făcute sistematic, şi pentru munca în zile de sâmbătă şi duminică sunt plătite cu sporuri lunare cuprinse între 10 şi 15% din salariul de bază.

Angajaţii Aeroportului Internaţional "Mihail Kogălniceanu" din Constanţa primesc prime de Crăciun, de Paşti, de Ziua Aviaţiei. Li se acordă vouchere de vacanţă, tichete de masă şi tichete cadou. Mai mult, compania naţională premiază salariaţii care demonstrează că aduc beneficii morale sau materiale aeroportului.

Printre beneficiile atipice oferite de Aeroportul Internaţional "Mihail Kogălniceanu" din Constanţa unora dintre angajaţi se numără primele pentru beneficiile morale aduse Aeroportului şi sporul de lucru în condiţii penibile.

Fidelitatea faţă de companie e stimulată prin patru beneficii: spor pentru vechime în muncă, de 11% - 25% din salariul de bază, spor de fidelitate, acordat pentru muncă neîntreruptă în societate şi cuprins între 5% şi 15% din salariul de bază, primă de fidelitate, acordată o dată la cinci ani salariaţilor care împlinesc 20, 25, 30, 35, 40, 45 ani vechime în companie, şi nu în ultimul rând - primă la pensionare, care constă în cinci salarii medii brute lunare pe companie.  

Aeroportul Constanţa e a treia companie naţională dintre cele analizate, după CNADNR şi CFR Marfă, care acordă protecţie socială consistentă salariaţilor şi famiilor lor, şi care susţine şi răsplăteşte maternitatea şi paternitatea salariţilor săi.

Iată lista completă a sporurilor pe care le primesc angajaţii Aeroportului Internaţional "Mihail Kogălniceanu" din Constanţa

- Spor de conducere, de 25% pe care îl primesc şeful de birou şi şeful de formaţie;

- Spor de conducere, de 30% care se acordă şefului de serviciu şi şefului de atelier.

- Spor de 15% pentru şeful coordonare tură;

- Spor de 25% pentru coordonarea Cabinetului Medical.

Sporul de conducere, sporul şef coordonare, tură, sporul coordonare cabinet medical sunt incluse în salariul de bază.

- Spor de vechime în muncă, cuprins între 11% şi 25% din salariul de bază, acordat astfel:

    Spor de 11% din salariul de bază pentru angajaţii cu vechime cuprinsă între un an şi cinci ani;
    Spor de 15% din salariul de bază pentru salariaţii cu cinci - 10 ani vechime în muncă;
    Spor de 18% din salariul de bază pentru angajaţii cu 10 - 15 ani vechime în muncă;
    Spor de 21% din salariul de bază pentru salariaţii cu 15 - 20 de ani vechime în muncă;
    Spor de 25% pentru peste 20 de ani vechime în muncă.

- Spor pentru îndeplinirea unei funcţii suplimentare, cuprins între 15% şi 30% din salariul de bază minim al funcţiei înlocuite;

- Spor pentru muncă prestată între ora 22.00 şi ora 06.00, de 25% din salariul de bază;

    213 salariaţi beneficiază de acest spor.

- Spor pentru complexitatea muncii, cuprins între 10% şi 25% din salariul de bază;

    Se acordă angajaţilor care afac audit şi lucrează în cadrul următoarelor compartimente: audit intern, CFP, CFG, Serviciul Siguranţă Aeroportuară, Serviciul Reglementări Aeronautice, Asigurarea Calitătii şi Relaţii Publice, Serviciul Securitatea Aeroportuară. Acest spor poate fi acordat şi altor salariaţi prin decizia directorului general, funcţie de complexitatea muncii acestora.
    73 de angajaţi primesc acest spor.

- Spor pentru doctorat, de 15% din salariul de bază;

- Spor pentru condiţii penibile, de 10% din salariul de bază;

    Se acordă şoferului vidanja, agenţilor de curăţenie, încărcătorilor de bagaje, instalatori şi îngrijitorilor de spaţii verzi. În total, 41 de angajaţi primesc spor pentru condiţii penibile.

- Spor pentru deservirea unor instalaţii suplimentare din dotarea auto, cuprins între 10% şi 25% din salariul de bază;

    Îl primesc 57 de şoferi din Serviciul Transport şi Staţia de Salvare şi Stingere Incendii, şi din Atelierul Mecanic – Termoenergetic.

- Spor pentru angajaţii instruiţi să degivreze, de 10% din salariul de bază;

    12 angajaţi îl primesc: controlorii de sol, şeful Serviciului Siguranţă şi comandantul adjunct de aviaţie. Perioada în care beneficiază de acest spor angajaţii antemenţionaţi este octombrie - martie.

- Spor pentru activitatea de degivrare prestată efectiv, de 25% din salariul de bază;

- Spor de fidelitate, acordat pentru muncă neîntreruptă în societate şi cuprins între 5% şi 15% din salariul de bază, astfel:

    Spor de 5% la împlinirea a cinci ani fără întrerupere în societate;
    Spor de 10% la împlinirea a 10 ani fără întrerupere în societate;
    Spor de 15% la împlinirea a 15 ani fără întrerupere în societate.

- Primă de fidelitate, acordată o dată la cinci ani salariaţilor care împlinesc 20, 25, 30, 35, 40, 45 ani vechime în companie.

    La fiecare dintre pragurile sus-menţionate, salariaţii vor primi câte o primă de fidelitate echivalentă cu un salariu mediu brut pe companie.

- Spor de căutare şi salvare, cuprins între 10% şi 25% din salariul de bază;

    55 de angajaţi îl primesc, printre care personalul staţiei de salvare şi stingere incendii, cabinetului medical şi comandantului locului accidentului (comandantului adjunct de aviaţie, conducătorului desemnat, controlorului de sol, şefului seviciu siguranţă şi şoferilor pe ambulanţă).
    Angajaţii nominalizaţi mai sus obţin spor de căutate şi salvare, de 10% din salariul de bază în perioadele fără evenimente, iar în perioadele de intervenţie primesc spor de 25% pentru căutare şi salvare.

-Spor de armament, de 10% din salariul de bază;

- Spor pentru angajaţii chemaţi la muncă în afara programului de lucru, de 10% din salariul de bază;

    De acest spor beneficiază şi salariaţii chemaţi din concediul de odihnă, din zilele lor libere şi de recuperare.
    78 angajaţi îl primesc.

Spor pentru lucru sistematic pentru programul normal de lucru, de 15% din salariul de bază;

    Îl primesc patru şoferi transport persoane şi soferi aprovizionare.

- Spor pentru munca în zile de sâmbătă şi duminică, de 10% din salariul de bază;

    213 angajaţi îl primesc.

- Spor pentru condiţii grele de muncă, de maximum 15% din salariul de bază;

    Îl primesc toţi salariaţii aeroportului.

Citeşte toate sporurile pe Economica.net

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
aeroport kogalniceanu ministerul Transporturilor sporuri
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6572
RON
18 Jul
noapte 19 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H