Cum creşte venitul angajaţilor TAROM. Sporurile care îi fac printre cei mai invidiaţi angajaţi la stat

Economica.net publică totul despre beneficiile salariaţilor Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene Române Tarom, aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Personalul aeronautic tehnic care se pensionează la vârsta legală primeşte câte 18 salarii compensatorii egale cu salariul brut realizat în ultima lună de activitate.

04 aug. 2016, 06:14
Cum creşte venitul angajaţilor TAROM. Sporurile care îi fac printre cei mai invidiaţi angajaţi la stat

Salariaţii Tarom cu minimum 25 de ani vechime care se pensionează la limită de vârstă sunt premiaţi cu câte opt salarii brute lunare. Munca pe timp de noapte e răsplătită cu spor de 30% din salariul de încadrare; angajaţii care lucrează sistematic peste program au spor de 25% din salariul de încadrare; majoritatea salariaţilor Tarom iau tichete de masă, în vreme ce restul angajaţilor primesc alimentaţie de protecţie şi întărire a organismului.

Iată cele mai importante avantaje ale angajarii la Tarom:

Personalul aeronautic tehnic care se pensionează la vârsta legală primeşte câte 18 salarii compensatorii egale cu salariul brut realizat în ultima lună de activitate anterioară pensionării. Mai mult, pentru fiecare an care depăşeşte 25 de ani vechime în activitate, personalul aeronautic tehnic primeşte câte un salariu brut din care se reţin impozitele şi contribuţiile, pe lângă cele 18 salarii compensatorii.

Salariaţii Tarom care se pensionează anticipat la cerere primesc la pensionare o indemnizaţie egală cu două salarii brute lunare din care se reţin contribuţiile şi impozitele, conform legii. Angajaţii Tarom care se pensionează medical şi cei care se pensionează la limită de vârstă primesc câte o indemnizaţie egală cu cinci salarii brute lunare din care se reţin contribuţiile şi impozitele.

Salariaţii Tarom cu minimum 25 de ani vechime în companie care se pensionează medical, sau care se pensionează la limită de vârstă sunt premiaţi cu indemnizaţii egale cu câte opt salarii brute lunare din care se reţin contribuţiile şi impozitele, conform unor informaţii obţinute de ECONOMICA.NET

Compania Tarom acordă cinci sporuri unora dintre angajaţii săi: spor pentru condiţii nocive, spor pentru muncă în timpul nopţii, spor pentru muncă sistematică peste program, spor de degivrare şi spor de vechime.   

Cei mai mulţi angajaţi ai companiei primesc tichete de masă, în vreme ce personalul aeronavigant şi personalul aeronautic tehnic nenavigant beneficiază de alimentaţie de protecţie şi întărire a organismului.

Citeşte mai mult pe Economica.net