Educatoarea care şi-a ucis fetiţa în baie a povestit cum a făcut totul: „I-a pregătit cada, umplând-o cu apă”

Educatoarea care şi-a ucis fetiţa de 4 ani într-un mod barbar a povestit procurilor cum s-a întâmplat totul. Femeia spune că a intrat în baie cu copila, i-a umplut cada cu apă, a lăsat-o să pună şampon şi apoi în timp ce se juca a băgat-o sub apă. Nu-şi mai aminteşte dacă micuţa s-a zbătut. Nu ştie nici ce s-a întâmplat apoi pentru că a fost într-o stare de semiconștiență, din care și-a revenit undeva în jurul orei 22.00. Când s-a trezit din acea stare, a realizat ce a făcut şi a sunat la 112.

15 mart. 2018, 11:00

Detalii tulburătoare în cazul educatoarei din Timişoara care şi-a ucis fetiţa de 4 ani. Femeia le-a povestit anchetatorilor că a recurs la acest gest disperată fiind că soţul său vrea să divorţeze şi că nu ştia cum va fi viaţa lor după divorţ. 

„Mama victimei, în care aceasta a recunoscut că ea este autoarea faptei, descriind totodată condiţiile, împrejurările şi modul concret în care a procedat la înecarea fiicei sale. În acest sens a arătat că, în după-amiaza zilei de 13.03.2018, în jurul orei 17.20, a venit cu fiica sa acasă de la grădiniță, având de gând să-i facă mai întâi un duș și apoi să o ducă la bazinul de înot. Ulterior, au intrat amândouă în baie, ocazie cu care i-a pregătit cada, umplând-o cu apă, iar fiica sa punând șampon, după care fetița a intrat în vană.

La un moment dat, probabil cu gândul că dacă ea și fiica sa vor muri, o să scape de stresul și situația tensionată din familie pe care o crea soțul ei, precum și de frica să nu fie amăgită din nou de acesta și astfel pentru a scăpa de incertitudinea în care a ajuns să trăiască, a ținut-o pe fetița ei cu capul sub apă.

Inculpata a arătat apoi că, nu-și amintește cum a reacționat fiica ei în acele momente, și dacă s-a zbătut sau nu în timp ce o ținea cu tot corpul și capul sub apă.

Mai mult, nu s-a mai gândit deloc la fetiță și ce s-a întâmplat cu ea, singurul ei gând fiind acela de a dispărea, adică de a muri, scop în care, a luat o sticlă din plastic din dulăpiorul din baie, ce conținea erbicid, după care a băut circa jumătate din ea.

De asemenea, a încercat să-și taie venele cu un cater, însă nu a reușit, iar ulterior a încercat să-i taie venele și fiicei sale. În continuare, a intrat într-o stare de semiconștiență, din care și-a revenit undeva în jurul orei 22.00. Când s-a trezit din acea stare, a realizat ce a făcut, mai exact că și-a omorât copilul, motiv pentru care a sunat la 112 și a anunțat incidentul. Ulterior, un polițist a spart ușa și a pătruns în baie, alături de o persoană de la SMURD.

Inculpata a precizat apoi că și-a iubit foarte mult fetița, și nu-și poate explica de a ales să o ucidă, în loc să se sinucidă doar ea”, se arată în referat. 

Procurorii spun că după ce şi-a ucis copilul, femeia a încercat să se sinucidă.

„S-a tăiat superficial cu un cater la nivelul antebrațelor, după care a înghițit o substanță toxică (circa 300 ml de erbicid). Totodată, a tăiat-o la nivelul antebrațelor și pe fiica sa, care era însă decedată în acele momente. În timpul efectuării cercetării la fața locului, în jurul orei 00.05, suspectei i s-a făcut rău și a început să verse, iar cu această ocazie, a relatat că a încercat să se sinucidă cu erbicid. În consecință, inculpata a fost transportată de urgență la Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timi-șoara, unde i s-a acordat primul ajutor. Ulterior, în jurul orei 040.0, inculpata a fost transferată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara – Secția ATI Toxicologică, pentru dializă, fiind apoi externată în dimineața zilei de 14.03.2018”, spun procurorii în referat.

Magistraţii Tribunalului Timiş au decis, joi, arestarea preventivă a educatoarei Oana Neț pentru 30 de zile. Pentru fapta sa, femeia riscă până la 25 de ani de închisoare.

Citeşte aici: Detalii tulburătoare în cazul fetiţei ucise de mamă. Criminaliştii, marcaţi de ce au găsit în casă. Filmul crimei, reconstituit

Psihiatrii au ajuns la concluzia că femeia a avut discernământ atunci când şi-a omorât copilul cu sânge rece. Ea era educatoare de mai mulți ani la o gradinita, în localitatea Murani, din Timiş. De trei săptămâni intrase în concediu fără plată. Se plângea că naveta este foarte obositoare, iar salariul este mic, aşa că îşi căuta un alt loc de muncă.

„A fost o persoană calmă, liniştită a interacţionat cu părinţii şi copiii de vârstă preşcolară, nu a arătat că ar fi o persoană cu tulburări mentale”, a declarat Aura Danielescu, inspector general şcolar Timiş.

Vezi şi: Tatăl fetiţei ucise de propria mama face mărturii cutremurătoare

Imaginea groazei de care criminaliștii au avut parte atunci când au intrat în baia unde educatoarea și-a ucis copilul i-a marcat atât de puternic încât unii dintre ei nu și-au putut stăpâni lacrimile. Lacrimi de durere îi curg acum și femeii, potrivit anchetatorilor, care spun că aceasta a plâns toată noaptea în arest și nu își explică gestul pe care l-a făcut.