Elena Udrea şi-a studiat timp de 7 ore dosarul la Parlament: „Dorin Cocoş NU a facut denunţ împotriva mea”

Elena Udrea a stat, joi, şapte ore, în Parlament, pentru a-şi consulta noul dosar, în care procurorii DNA cer reţinerea şi arestarea ei. Deputaţii din Comisia Juridică au început încă de miercuri să studieze acuzaţiile procurorilor. Dosarul care a ajuns la Parlament cuprinde șapte volume şi are 1.867 de pagini.

22 oct. 2015, 06:16
Elena Udrea şi-a studiat timp de 7 ore dosarul la Parlament: „Dorin Cocoş NU a facut denunţ împotriva mea”

Elena Udrea a venit, joi, în jurul orei 9.30, în Parlament, ca să-şi consulte noul dosar, în care procurorii DNA cer reţinerea şi arestarea ei, în care este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă. După 7 ore petrecute la Comisia Juridică, Udrea a declarat:

„Deşi dosarul are 7 volume, abundenţa de declaraţii, de fapte, de documente te face să pierzi şirul. În ceea ce priveste fapta legata de dl Buzăianu, cronologia este greşita, este imprecisă. Tot nu am inteles cand anume s-ar fi facut pretinderea sumei si nici cand s-ar fi remis.

Am apucat să văd că toti cei care au declaratii in dosar incearca sa se extraga cu totul din ceea ce ar putea fi acuzator. Daca as fi fost chemata, as fi lamurit procurorii legat de fapta aceasta legată de dl Buzăianu.

Am văzut speculaţia de pe TV: Dorin Cocoş nu a facut denunt împotriva mea. Singurul denunt, în celălalt caz, vila din Eforie, este al doamnei Ana Mariei Topoliceanu. Şi mai există un denunţ împotriva doamnei Topoliceanu în acest dosar.

Nu am apucat să văd acolo toată speţa, şi acolo sunt evazive si imprecise conexiunile pe care le fac procurorii.  Nu exista stenograme cu mine, exista ceva legat de doamna Topoliceanu, dar nu pot să vă spun”.

În ceea ce priveşte acuzaţia de fals în declaraţia de avere, Udrea a arătat că nu putea să treacă ceva ce nu era al ei si nici ceva de care nu avea cunoştinţă.

Întrebată dacă îi este teamă de o nouă arestare, Udrea a spus. „Ar fi a treia, ar fi ca un deja vu. Cum să o arestăm pe Elena Udrea? Eu va intreb daca vi se pare normală a treia cerere a Elenei Udrea. Daca nu sunt un pericol social in momentul acesta, cum pot să fiu un pericol social de spătămâna viitoare incolo?. (…) Arestul preventiv este pentru a preveni ceva. Ce sa prevenim? Acuzaţiile nu sunt reale si daca procurorii m-ar fi chemat, as fi putut sa lamuresc foare multe din lucrurile de acolo. În acest dosar, eu am lucruri de spus”, a declarat fostul ministru. 

Udrea va veni vineri, de la ora 9.00, din nou la Comisia Juridică pentru a termina de studiat dosarul: „Am foarte multe de spus comisiei”.

Întrebată dacă Buzăianu are legătură cu filajul de la Paris, Udrea a spus: „Nu ştiu, ar trebui sa existe o concluzie a cuiva care să fi anchetat lucru acesta. Atat dl Buzăianu cat si dl. Budeanu nu au fost audiaţi. Ei sunt personaje-cheie, nu au fost audiati să spună dacă Elena Udrea a pretins vreodată vreun ban de la ei sau daca le-a promis vreodată că le rezolvă ceva. Eu, Elena Udrea nu am primit niciun ban”.

Deputatul Elena Udrea a venit, joi, în Parlament pentru a-şi consulta noul dosar întocmit de DNA

Mă duc să văd care sunt acuzaţiile. Să ştiu despre ce vorbesc. Nu ştiu nici că numele fratelui lui Traian Băsescu apare în dosar. Eu doar ascult ce spune presa şi mă raportez la asta. Logic e să mă duc să văd în realitate ce este în acest dosar, mai ales ca în comunicatul DNA nu am înţeles foarte bine despre ce e vorba, despre ce an, despre ce sume. Până nu văd dosarul, nici nu ştiu pe ce anume să mă pronunţ„, le-a declarat Elena Udrea jurnaliştilor, la intrarea la Comisoa Juridică din Camera Deputaţilor.

Rugată de ziarişti să dea mai multe detalii despre vila din Eforie Sud, care apare în noul dosar deschis pe numele ei, Elena Udrea a spus că „povestea vilei nu o să v-o spun dumneavoastră presei, până nu o să o spun Parchetului”.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor va decide, vineri, la ora 11:30, în privinţa solicitărilor justiţiei cu privire la începerea urmăririi penale, reţinere şi arestare preventivă a deputatului Elena Udrea, a anunţat, miercuri, vicepreşedintele comisiei Ciprian Nica.

„Am fost încunoştiinţaţi de Biroul Permanent cu două adrese înaintate de către procurorul general, una prin care se cerere încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru fapte de corupţie reţinute în persoana doamnei Elena Udrea în calitate de deputat şi fost membru al Guverului şi a doua cerere tot pentru fapte de corupţie” a spus Nica.

Potrivit acestuia, membrii comisiei au fost informaţi că pot veni să studieze dosarul de şapte volume, un dosar „destul de voluminos”. „Am anunţat-o şi pe doamna Elena Udrea să vină însoţită de avocat, cu mandatul avocaţial în vigoare ca să vină să studieze dosarul. S-a stabilit un program până la ora 16.00, pentru că este securizat”, a mai precizat vicepreşedintele comisiei.

El a menţionat că membrii comisiei vor discuta fiecare capăt de cerere de încuviinţarea a urmăririi penale, reţinere şi arestare, vor fi câte trei buletine de vot, iar plenul va fi probabil miercuri. „Dacă nu va fi cvorum (la comisie-n.r.), vom face o cerere către Biroul permanent pentru a cere un nou termen, probabil pentru luni, motivat de faptul că nu am putut începe şedinţa„, a adăugat Nica.

Ciprian Nica a mai declarat că pe una dintre cereri s-a greşit numele Elenei Gabriela Udrea, fiind numită Mihaela, dar că acest lucru nu este o problemă având în vedere notorietatea persoanei doamnei Udrea.

Biroul permanent al Camerei Deputaților a decis, miercuri, ca solicitările privind încuviințarea urmăririi penale și a reținerii și arestării preventive a deputatului Elena Udrea să fie trimise Comisiei juridice, care are termen trei zile pentru întocmirea raportului.

Secretarul Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a precizat că dosarul Elenei Udrea cuprinde șapte volume, 1.867 de pagini.  DNA a cerut ridicarea imunității pentru urmărirea penală, reținerea și arestarea preventivă a Elenei Udrea pentru noi fapte.

Procurorii DNA au formulat două cereri de urmărire penală şi de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a fostului ministru al Turismului, Elena Udrea. Solicitările DNA au ajuns la Camera Deputaţilor la aproximativ două ore de la anunţul procurorilor.

Elena Udrea: E o NEBUNIE ce se întâmplă. Sunt jocuri de preluare a puterii extrem de perfide

Potrivit unui comunicat de presă, procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat preşedintelui Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Udrea Elena Gabriela, deputat în Parlamentul României, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, trafic de influenţă, instigare la abuz în serviciu, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, spălare de bani şi fals în declaraţii de avere (cu referire la declaraţiile de avere din intervalul 2009 – 2012), în perioada în care avea calitatea de membru al Guvernului României, se arată într-un comunciat de presă.

Totodată, Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a transmis ministrului Justiţiei cererea însoţită de referatul cauzei, în baza cărora să solicite preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului Udrea Elena Gabriela sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, trafic de influenţă, instigare la abuz în serviciu, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei şi spălare de bani, în perioada în care avea calitatea de membru al Guvernului României.

Faptele reţinute în sarcina acesteia formează obiectul unui dosar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

CITEŞTE ŞI: PRIMA REACŢIE a Elenei Udrea după ce DNA cere din nou arestarea ei

Potrivit unor surse judiciare, Radu Budeanu, fostul patron al Cancan, Dan Andronic, patronul Evenimentului Zilei și Bogdan Buzoianu, fondatorul Energy Holding, sunt implicați în noul dosar al Elenei Udrea, pentru care DNA a cerut marți Parlamentului urmărirea penală, reținerea și arestarea preventivă.

Traian Băsescu, prima reacţie după noua cerere de arestare preventivă a Elenei Udrea

Dosarul a fost constituit în baza unor probe date de denunțători. Anterior, Andronic a fost chemat la DNA pentru a aduce documente, în timp ce mai multe percheziții l-au vizat pe patronul Cancan, Radu Budeanu.

Potrivit unor informaţii din presă, Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, ar fi denunțător în noul dosar pentru care procurorii anticorupție cer încuviințarea reținerii și arestării preventiv. Cocoș are calitatea de martor în acest dosar.

CITEŞTE ŞI: DNA cere din nou ARESTAREA Elenei Udrea. Fostul ministru, acuzat că a primit MITĂ 5 milioane de dolari