Elena Udrea, după eliberare: „Klaus Iohannis e creaţia sistemului, nu mă întorc în ţară”

Elena Udrea sustine ca nu va veni in Romania, precizând ca procedura de acordare a statutului de azilant in Costa Rica este in desfasurare, iar revenirea in tara ar insemna sa renunte la aceasta cerere. Fostul ministru a fost eliberat în seara de Ajun.

RomaniaTV.net
25 dec. 2018, 06:47
Elena Udrea, după eliberare: „Klaus Iohannis e creaţia sistemului, nu mă întorc în ţară”

Elena Udrea a lansat atacuri la adresa lui Klaus Iohannis și a lui Liviu Dragnea, sustinand ca presedintele Romaniei este creatia sistemului, in timp ce liderul PSD a crezut ca este prietenul lui Florian Coldea si al Laurei Codruta Kovesi.

„Totul a inceput dupa 2014, când nu a mai fost nimeni care sa poata controla sistemul. Iohannis e creatia lui, Dragnea a crezut ca e prieten cu Coldea si Kovesi. Nebunia a inceput dupa 2014. Sunt multe lucruri de schimbat, avem nevoie de lideri politici curajosi. Nu neg ca au fost si inainte, dar evident totul s-a agravat când sistemul a preluat puterea si nu a mai fost nimeni care sa i se opuna. Avem nevoie de lideri politici curajosi”, a declarat Elena Udrea.

„Nu am fost audiată de FBI”

Elena Udrea spune ca nu a fost audiata de FBI in închisoarea din Costa Rica, mentionand ca, daca se mizeaza pe posibile denunturi, nu ar face lucruri lipsite de onoare.

„Nu am fost audiata FBI, nu stiu cine a lansat zvonul asta. E o minciuna. Nu as face niciodata lucruri lipsite de onoare”, a declarat Elena Udrea.

In urma cu mai multe saptamani, in spatiul public au aparut informatii potrivit o posibila audiere a Elenei Udrea de catre FBI. Fostul ministru a fost eliberat ieri, ca urmare a suspendarii executarii pedepsei de catre ICCJ dupa decizia CCR.

„Nu mă întorc în România”

„Sunt in proceduri pentru acordarea statutului definitiv. Lucrurile sunt in transformare in Romania, vom vedea in zilele urmatoare, abia am iesit din inchisoare, incerc sa ma bucur de copilul meu, de familia mea. Pot parasi Costa Rica, nu pot veni in Romania ca pierd statutul de refugiat. Tocmai de aceea spun ca trebuie sa opreasca cineva aceste abuzuri din tara, nu stiu cine ar putea sa o faca. Nu voi renunta la el. Zilele acestea nu,nici nu are copilul pasaport”, a declarat Elena Udrea la A3.

Ce spune fostul ministru despre Alina Bica

„Ca eram cu Alina a facut mai usoara perioada aceasta, departe de tara. A fost mult mai greu decat ce s-a intamplat in 2015 in arestul din Romania, dar Dumnezeu a facut o minune.

Nu stiu ce as fi facut fara mama, fara Adrian. Copilul e bine. Presupun ca mama a suferit la fel de mult ca in 2015, acum ma gandecs ca poate si-a umplut timpul cu Eva. Mi-am vazut copilul de 5-6 ori.

Am dormit cu ea (n.r. cu Alina Bica) doua luni, in pat. E bine, cat poate fi o persoana in situata data. Sa o intrebati pe o ea cum se poate simti o persoana haituita din tara ei.

Zilele acestea o sa ma gândesc doar la familia mea si incerc sa ma bucur de familia mea, ma bucur foarte mult ca imi voi petrece ziua cu copilul meu, familia mea. Cel mai important e ca suntem impreuna. Fata mea e cetatean costarican. Mi-as fi dorit foarte mult sa creasca in Romania”, a declarat Elena Udrea.