Elena Udrea: Este o ŞICANĂ la adresa lui Traian Băsescu, o hărţuire. Motivele sunt HILARE

Elena Udrea a declarat, marţi, că chemarea fostului preşedinte Traian Băsescu, aproape zilnic în instanţă, nu reprezintă decât "o hărţuire" a acestuia şi a arătat că motivele pentru care fostul şef al statului este citat sunt "hilare". 

13 oct. 2015, 09:47
Elena Udrea: Este o ŞICANĂ la adresa lui Traian Băsescu, o hărţuire. Motivele sunt HILARE

Elena Udrea a arătat că motivele pentru care fostul preşedinte Traian Băsesuc este chemat în instanţă sunt hilare.

„Ziua şi vizita în instanţă. Înţeleg că a fost ieri, a fost astăzi şi mai merge si maine. Este o hărţuire a fostului preşedinte. Cu atât mai evident cu cât sunt hilare motivele… că nu a demisionat deşi a spus ca demisionează în 5 minute în 2007…. Lucruri care arată că este o şicană la adresa fostului presedinte şi nu e ceva serios. Dacă lucrurile nu ar fi stresante pentru fostul preşedinte, să îl chemi toată ziua la tribunal, ar fi amuzante…”, a declarat Udrea, la ieşirea de la poliţie, unde a semnat în cadrul măsurii controlului judiciar.

Udrea s-a pronunţat şi în ceea ce priveşte viitorul PMP: „Sigur vor intra în Parlament. Este o emulaţie foarte mare legată de venirea preşedintelui în PMP. Vor intra in Parlament si cred că vor face un scor bun la alegerile locale pentru ca sunt foarte multi fosti pedelisti care se indreaptă acum spre PMP şi nu numai: înteleg că sunt şi din PNL şi foarte multi oameni care nu au mai făcut politică”.

Întrebată dacă se va prezenta ca martor în cazul ANRP, în urma cererii Alinei Bica, Udrea a răspuns: „Daca ma cheama martor si inteleg că s-a aprobat, evident că o să mă duc. O să vedem ce o să ma intrebe cand o să ajung in instanţa.”

În ceea ce priveşte ridicarea măsurii controlului judiciar în cazul lui Dorin Cocoş şi a celorlalţi inculpaţi din dosarul Microsoft, Udrea a arătat: „ Mă bucur pentru ei. Mă bucur si cred că este normal ca o cercetare penală să se desfăşoare in stare de libertate si fara constrangeri.

Eu o sa cer in continuare, am avut aceste solicitări. Probabil ca instanta va considera la un moment că imi poate ridica si mie controlul judiciar ca să nu ma mai tin toata ziua, marţea si vinerea, la politie.”

Referitor la imaginile în care a apărut alături de Traian Băsescu şi în care s-a spus că ar fi fost şi Dorin Cocoş, Udrea a precizat că nimeni nu a întrebat-o nimic despre acest lucru.

„Nu s-a autosesizat poliţia. DNA a cerut poliţiei sa facă cercetari. Noi am declarat că nu este Cocoş. Dacă au simtit nevoia sa facă cercetari suplimentare, asta e„, a spus Udrea.