Elena Udrea le cere judecătorilor să o lase să plece din ţară. Când va depune plângerea la CEDO

Elena Udrea s-a prezentat, vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde s-a judecat o contestație depusă împotriva deciziei instanței de a-i menține controlul judiciar în dosarul "Gala Bute", în care este judecată pentru corupție. Aceasta le-a cerut magistraţilor permisiunea de a pleca în străinătate. Udrea le-a spus judecătorilor că se simte discriminată şi a dat exemplul unui deputat, acuzat într-un dosar penal, care a primit dreptul de a părăsi ţara. Mai mult, Udrea a spus că plângerea pe care o va depune la CEDO va fi gata săptămâna viitoare.

29 ian. 2016, 09:12
Elena Udrea le cere judecătorilor să o lase să plece din ţară. Când va depune plângerea la CEDO

Este o speta intr-un caz similar. Un deputat acuzat intr-un dosar penal a primit dreptul de a parasi tara, avand in veder calitatea sa de deputat si activitatile pe care le are in afara Romaniei. Aceasta a fost o situatie pe care eu am dat-o ca exemplu completului de judecata, in sensul in care, daca s-a putut in cazul respectiv, se poate si in cazul Elenei Udrea„, a declarat Elena Udrea la ICCJ.

Întrebată dacă restricţia de a pleca din ţară îi afectează activitatea de deputat, aceasta a răspuns: „Sunt foarte multe evenimente care se întâmplă. Activitatea Comisiei de Drepturile Omului unde avem conferințe, întâlniri, dezbateri, sunt Grupurile de Prietenii ale parlamentarilor care presupun deplasări în afara țării. Nu poți să ai activități în afara teritoriului României, deși există solicitări„.

Referitor la plângerea pe care voia să o depună la CEDO, Elena Udrea a precizat că avocatul său lucrează la redactarea ei.

Domnul avocat  Chiciu lucrează la plângere. Am spus că o fac de mult, dar până la decizie de la începutul anului, directiva Parlamentului European, nu avusesem inițiativa să o și scriu. Am hotărât cu avocatul să o redacteze și să o trimită săptămâna viitoare. Voi avea plângerea către CEDO. Nu pentru că eu nu suport ideea de a purta cătușe, ci pentru că e o încălcare a drepturilor omului de a purta cătușe, dacă nu e violent, nu se sustrage de la justiției„, a adăugat Elena Udrea.

CITEŞTE ŞI: Elena Udrea: În România, accentul nu se pune pe recuperarea prejudiciului, ci pe arestare. Ce spune despre DNA