Elena Udrea: O a treia suspendare a lui Traian Băsescu i-ar da libertate totală să intre în campanie

Deputatul PMP Elena Udrea susţine, într-un interviu pentru Agepres, că implicarea preşedintelui Traian Băsescu în campania electorală este legitimă deoarece adversitatea faţă de politica dusă de către PSD nu echivalează cu o încălcare a Constituţiei. În cazul unei a treia suspendări, Băsescu ar avea mână liberă să se implice în campania electorală din acest an.

RomaniaTV.net
17 mai 2014, 09:00
Elena Udrea: O a treia suspendare a lui Traian Băsescu i-ar da libertate totală să intre în campanie

„Degeaba 10 ani de luptă a preşedintelui Traian Băsescu pentru democraţie, pentru justiţie independentă, pentru reforme în această ţară, dacă din noiembrie încolo România pierde tot ce s-a câştigat şi intră, realmente, sub ocupaţia PSD. Preşedintele României are responsabilitatea să nu lase ţara pe mâna celor împotriva cărora s-a luptat 10 ani de zile, baroni locali, oameni care vor să controleze justiţia, oameni care vor să se cupleze la resursele statului”, a justificat Elena Udrea poziţia critică a preşedintelui României faţă de PSD.

De altfel, Udrea crede că nu se poate vorbi de o încălcare a Constituţiei din partea lui Traian Băsescu. „A-ţi exprima opinia că susţii un partid, a spune de ce susţii acel partid, a spune de ce eşti împotriva lui Victor Ponta şi a PSD-ului şi a baronilor locali nu cred că este o încălcare a Constituţiei. Să ne amintim că Ion Iliescu a fost pe afişe în 2004 cu candidaţi la Preşedinţie şi cu candidaţi la Parlament ai PSD-ului şi atunci nu a fost nicio problemă de suspendare sau de atac la Curtea Constituţională”, a afirmat Udrea.

Aceasta crede că, în cazul în care CCR va da o decizie nefavorabilă preşedintelui în cazul sesizării depuse de către Guvern în legătură cu implicarea sa în campania PMP, Traian Băsescu nu va fi suspendat de către majoritatea parlamentară din considente electorale.

„Nu cred că sunt atât de iresponsabili să mai încerce în ultimele luni o suspendare, cu atât mai mult cu cât asta ar însemna, de fapt, o libertate totală pentru Traian Băsescu să stea în campania electorală. Vedeţi că toată bătălia se dă cu Traian Băsescu, se dă cu Elena Udrea, se dă cu Mişcarea Populară, cei de care Victor Ponta şi PSD se tem. Traian Băsescu încă mai are aceste restricţii legate de postura de preşedinte al ţării. Dacă ar fi eliberat de această constrângere cu siguranţă că lupta lor cu Traian Băsescu ar fi, o dată în plus, mai grea”, a explicat Elena Udrea.