Elena Udrea şi Alina Bica vor să scape de condamnările la închisoare primite la ÎCCJ

Elena Udrea şi Alina Bica au contestat vineri condamnările primite la ÎCCJ după ce CCR a constatat un conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Curtea Supremă cu privire la modul în care sunt constituite completurile de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

RomaniaTV.net
23 nov. 2018, 14:17
Elena Udrea şi Alina Bica vor să scape de condamnările la închisoare primite la ÎCCJ

Contestaţiile în anulare pentru Elena Udrea şi Alina Bica au fost depuse joi şi deocamdată nu au primit încă un termen de judecată.

Pe 26 iunie, Alina Bica a fost condamnată definitiv la 4 ani de închisoare în dosarul în care au fost implicaţi şi Ovidiu Tender și Adrian Videanu. Atunci, decizia definitivă a fost luată cu majoritate de 4 judecători la 1 din completul de judecată format din 5 magistraţi.

Tot în iunie, Elena Udrea a fost condamnată definitiv, de magistraţii Curţii Supreme, la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute” în care a fost acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu. Completul de cinci judecători a menţinut astfel pedeapsa dată de instanţa de fond. La rândul lui, Rudel Obreja a fost condamnat la cinci ani cu executare.