Elena Udrea: Ştiam că Dorin Cocoş finanţa campaniile PDL. Aşa se face, întrebaţi-i pe Ponta, pe Iohannis VIDEO

Elena Udrea a declarat, miercuri, la ieşirea de la Înalta Curte de Casatie si Justitie, unde s-a judecat cererea DNA de arestare a fosului ministru pentru luare de mita in dosarul "Gala Bute", ca avea cunoştinţă de faptul că fostul soţ, omul de afaceri Dorin Cocoş, a finanţat campaniile electorale ale PDL.

RomaniaTV.net
25 feb. 2015, 07:53
Elena Udrea: Ştiam că Dorin Cocoş finanţa campaniile PDL. Aşa se face, întrebaţi-i pe Ponta, pe Iohannis VIDEO

Întrebată în legătură cu modul în care a fost finanţată campania din 2009, Elena Udrea a răspuns: „Nu este un secret. Aşa se finanţează campaniile electorale. De ce vă prefaceţi toţi că nu ştiţi. Toată societatea, toată clasa politică, toată presa se preface că nu ştie. Aşa se finanţează campaniile electorale. Întrebaţi-i pe domnul Iohannis, pe domnul Ponta ei cum şi-au finanţat campaniile. La fel. (…) Ştiam că Dorin Cocos finanta campaniile PDL-ului. Asta ştiam. Nu ştiam ce şi cu ce sumă„.

Întrebată dacă Blaga ştia că Dorin Cocoş finanţează PDL, Udrea a spus că trebuie întrebat Vasile Blaga despre acest lucru.

Udrea a mai spus ca este mandra de ceea ce a facut ca ministru si ca „are curajul sa spuna ceea ce altii nu au spus”.

Şi fostul preşedinte Traian Băsescu a sărit în apărarea fostului său şef de campanie, Vasile Blaga, după ce a fost întrebat de jurnaliştii B1TV despre denunţul lui Dorin Cocoş privind sponsorizarea cu bani negri a campaniilor electorale din 2009, pentru alegerile europarlamentare şi pentru prezidenţiale. Totuşi, fostul şef de stat nu a exclus posibilitatea ca în campania la finele căreia a obţinut al doilea mandat la Cotroceni să fi intrat „bani dubioşi”.

În ceea ce priveşte finanţarea campaniilor electorale, fostul preşedinte declară că această trebuie să se facă exclusiv din bugetul de stat pentru a evita sponsorizări din partea „oamenilor care fura bani”.