Erou internaţional: Drasius Kedys, tatăl care şi-a răzbunat fetiţa sodomizată de pedofili din cercuri înalte

Drasius Kedys a devenit un veritabil erou internațional, după a decis să răzbune violul comis asupra fetiței sale de 4 ani de un grup de oameni protejați de sistemul corupt din Lituania.

23 iul. 2015, 18:07

Drasius Kedys, proprietarul unui mic magazin de blănuri, și-a făcut singur dreptate, în 2008, iar povestea lui a impresionat o lume întreagă. Bărbatul a murit în 2010, dar povestea lui şi a fetiţei sale a făcut înconjurul lumii şi nu a fost uitată nici în ziua de azi.

Fiica lui, Deimantela avea numai 4 ani când s-au întâmplat incredibilele şi abominabile fapte ale unor oameni sus-puşi şi ale unei mame complet denaturate. Era în 2008, când Drasius, care obţinuse custodia fetiţei, dar era obligat să o lase săptămânal şi în compania mamei ei, a aflat chiar de la fetiţa lui ce se întâmpla cu ea când mergea la sfârşit de săptămână să îşi viziteze mama.

Micuţa i-a spus că, ori de câte ori mergea la mama ei, era acolo un bărbat pe care îl chema Andrius, care o atingea, o mângâia și o supunea la acte greu de descris. Ea l-a rugat să nu o mai ducă acasă la mama ei, Laima Stankūnaitė, care îl părăsise pe Drasius. Mai mult, fetiţa i-a povestit că acolo mai veneau doi bărbaţi, Jonas şi Aidas, care o luau cu ei, din când în când şi o duceau la un hotel.

Bărbaţii care făcuseră un pact cu mama fetiţei, să le-o împrumute pentru distracţie în schimbul banilor – câte 4000 de euro pe lună – făceau parte din cercurile înalte ale societăţii lituaniene, unul dintre ei fiind politician, iar altul, judecător.

Aflând toată povestea şi cine erau autorii, Drasius i-a identificat pe pedofili şi a încercat să dea grupul de indivizi pe mâna justiției. Dar nu a avut succes, din cauza judecătorilor şi procurorilor corupţi, care au refuzat să îi facă dreptate.

Atunci, Drasius s-a hotărât să-şi facă el singur dreptate, după un an în care se luptase cu morile de vânt. Mai mult, tatăl fetiţei a fost criticat chiar de cei care trebuia să îi facă dreptate, pentru că publicase pe Internet o înregistrare video în care Deimantela povestea ceea ce i se întâmpla ori de câte ori se ducea la mama ei. De asemenea, bărbatul a trimis scrisori parlamentarilor, prin care cerea să i se facă dreptate, dar totul a fost în zadar.

Deja era prea mult pentru el. În octombrie 2008, Drasius a pus mâna pe armă şi a plecat în căutarea pedofililor. În data de 8 octombrie, l-a ucis pe judecătorul Furmanavicius, cu trei gloanţe, două pe care i le-a tras în organele genitale şi unul în cap. Apoi a executat-o pe sora fostei lui prietene criminale, nimeni alta decât mama fetiţei, aflând că era complice la ceea ce făcea sora ei.

Singurul care a scăpat a fost Andrius Usas, politicianul pedofil. Dar Drasius s-a dus după el, la sediul partidului, unde a detonat mai multe bombe, dar şi la Oficiul pentru Protecţia copilului din Vilnius, unde a făcut acelaşi lucru.  Apoi a fugit. Ulterior, politicianul Usas a fost găsit înecat.

Drasius a dispărut 2 ani, timp în care a fost dat în urmărire generală, iar în aprilie 2010 a fost găsit mort într-o locuinţă situată în apropiere de Kaunas, iar potrivit altor surse, într-un rezervor de apă.

Dar nici după moarte nu a avut linişte. Sistemul judiciar lituanian a refuzat să îi facă dreptate. Cauzele oficiale ale decesului său au fost schimbate de mai multe ori. O dată s-a spus că ar fi murit de frig, altădată că murise înecat cu propria sa vomă, iar un alt rezultat a fost acela că ar fi ingerat o substanţă nocivă. Procurorul nu a dat niciun verdict de „crimă”, excluzând categoric această ipoteză.

Iar aceeaşi justiţie care refuzase să îi facă dreptate de la bun început, s-a dovedit a fi cât se poate de cinică a decis ca fiica lui Kedys să fie reîncredințată mamei care o vânduse oamenilor influenţi. Operațiunea a implicat 300 de membri ai fortelor speciale de interventie lituaniene, care au atacat casa în care se ascundea fetița și, in ciuda scutului uman emotionant care a incercat sa se opuna acestei nemernicii, fiica fetiţa a fost luată cu forţa, sedată şi dusă într-un loc secret.
 
Chiar dacă nu şi-a văzut dreptatea cu ochii şi s-a sacrificat de dragul copileli lui, Drasius Keyds „trăieşte” pe reţelele de socializare, care îl consideră a fi un erou şi milioane de oameni din întreaga lume îl susţin şi dincolo de moarte.