Metoda accidentul, REINVENTATĂ. Vezi cum procedează acum escrocii

O nouă metodă de înşelăciune. Escrocii au reinventat furturile prin celebra metodă "accidentul". Numai că nu mai primesc banii direct de la păgubiţi, ci prin intermediul taximetriştilor, care habar nu au în ce se bagă. În Vrancea, poliţiştii investighează mai multe astfel de escrocherii.

24 apr. 2014, 06:37
Metoda accidentul, REINVENTATĂ. Vezi cum procedează acum escrocii

Escrocii au reinventat metoda „accidentul”, de data aceasta cu ajutorul unor persoane care habar nu au ce li se întâmplă, potrivit România TV.

CITEŞTE ŞI: Sute de bătrâni, jefuiţi de escroci cu o nouă metodă

În Focşani, în ultimele două săptămâni s-au raportat trei cazuri în care persoane necunoscute au sunat la dispeceratele firmelor de taxi solicitând ca taximetriştii să le aducă plicuri încasate de la bătrânii de la ţară. Şoferii de taxi, crezând că este vorba despre comisioane, au încasat plicurile, însă când s-au întors în Focşani au fost sunaţi de persoanele necunoscute care le-au spus că au avut o urgenţă şi că au fost nevoiţi să plece la Bucureşti, motiv pentru care banii trebuie trimişi prin transfer electronic.

Bănuind că este vorba despre o înşelătorie şi temându-se să nu fie complici la ea, taximetriştii au predat la poliţie plicurile cu sume cuprinse între 2.000 de lei şi 5.000 de lei.

Poliţiştii au întocmit dosare penale, au înapoiat banii bătrânilor şi încearcă acum să dea de urma escrocilor.

VEZI ŞI: Nouă metodă de furt: Capcana „cu lipici” de la bancomat