Nouă metodă de ÎNŞELĂCIUNE descoperită de escroci. Cum scot ŞARLATANII bani de la cetăţenii naivi

Nu de puţine ori am auzit că trebuie să fim atenţi cu cine vorbim la telefon şi cu toate astea se întâmplă să cădem pradă cu uşurinţă escrocilor. După metoda accidentul, escrocii se dau acum drept reprezentanţii ai bisericii pentru a-i stoarce de bani pe oamenii creduli.

31 mart. 2015, 08:45
Nouă metodă de ÎNŞELĂCIUNE descoperită de escroci. Cum scot ŞARLATANII bani de la cetăţenii naivi

Oameni naivi cad zilnic, cu uşurinţă, victime escrocilor. La uşa casei, pe stradă, pe Internet, în gară sau la celălalt capăt al firului, şarlatanii sunt agili şi gata să scoată ceva bani de pe urma altora. Când vine vorba de făcut rost de bani pe căi ilicite, infractorii nu au nici limite şi nici scrupule.

O familie de botoşăneni plecată la muncă în străinătate a ajuns să fie ţepuită de escroci printr-o nouă metodă. Cei doi soţi, din Zlătunoaia, au plecat la muncă în Spania şi pentru a-şi alina dorul de casă ţin legătura prin intermediul internetului cu cei apropiaţi. Pe pagina de Facebook, oamenii au dat like unei pagini a Mănăstirii Cozancea. Administratorul contului s-a dat drept stareţ şi le-a cerut bani. Au trimis de mai multe ori în ţară bani pentru a ajuta biserica, însă la un moment dat au devenit suspicioşi.

S-au interesat printre cunoştinţe şi au reuşit să facă rost de numărul de telefon al stareţului. L-au sunat şi cum acesta nu ştia nimic, au anunţat poliţia.

Atenţie mare trebuie să aveţi în zilele de sărbătoare. Au fost cazuri când preoţii care spuneau că au venit cu Boboteaza să fie, de fapt, doar nişte hoţi în haine bisericeşti. Văd ce aveţi în casă şi când sunteţi plecaţi vă sparg locuinţa.