Este oficial: Soţia preşedintelui suferă de cancer la sân

Soţia preşedintelui Siriei, Bashar al-Assad, Asma, a fost diagnosticată cu cancer la sân, conform unui anunţ al Preşedinţiei siriene, scrie The Guardian.

09 aug. 2018, 05:28

Pe conturile de pe reţelele sociale ale administraţiei lui Assad a apărut şi o fotografie cu Prima Doamnă care poate fi văzută cu o perfuzie, alături de soţul ei, în timp ce se află la spital.

 „Asma al-Assad începe astăzi, cu putere, încredere şi credinţă, faza preliminară a tratamentului pentru o tumoare malignă la sân care a fost descoperită devreme. Preşedinţia îi urează din inimă o recuperare rapidă”, se arată în comunicatul administraţiei, potrivit news.ro.

Faptul că regimul sirian a ales să facă publică starea de sănătate a primei doamne este o decizie în contrast cu abordarea obişnuită în statele arabe, unde problemele de sănătate ale conducătorilor sunt considerate ameninţări la securitatea naţională şi drept urmare, sunt ascunse.

Asma al-Assad s-a născut în Marea Britanie şi are dublă-cetăţenie – siriană şi britanică. Ea a vorbit în public foarte rar despre războiul civil din Siria, dar a apărut în schimb la evenimente publice cu soţul ei şi s-a concentrat pe iniţiative umanitare în zonele controlate de guvern în Siria.