Eugen Tomac: Am pregătit textul moţiunii de cenzură. Îl voi transmite astăzi colegilor din PNL şi USR

PMP a finalizat textul unei moţiuni de cenzură, pe care îl va transmite PNL şi USR pentru a-l depune împreună la Parlament, a anunţat vineri preşedintele partidului, Eugen Tomac.

02 nov. 2018, 11:07
Eugen Tomac: Am pregătit textul moţiunii de cenzură. Îl voi transmite astăzi colegilor din PNL şi USR

„Credem că actuala guvernare a dus dezbaterea publică cu privire la situaţia din Justiţie la cel mai jos nivel la care putea fi adusă. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, s-a compromis definitiv şi nu mai are pic de credibilitate pentru a gestiona treburile din Justiţie. După ultimele ieşiri din partea Ministerului Justiţiei cu privire la acuzaţiile aduse procurorului general care nu au avut niciun fel de acoperire, ministrul Justiţiei s-a compromis definitiv, iar PMP îi cere demisia imediat. Credem că întregul Guvern s-a compromis, iar într-o perioadă în care aveam nevoie de claritate şi de acţiuni predictibile în ceea ce priveşte Justiţia şi nu numai credem că întreg Guvernul s-a compromis atât în relaţia cu Comisia Europeană, cât şi în relaţia cu cetăţenii români. (…) PMP a pregătit un text de moţiune de cenzură, pe care l-am actualizat, că între timp au mai existat derapaje ale actualei guvernări. Insistăm pe depunerea unei moţiuni de cenzură acum. Am pregătit acest text pe care îl voi transmite astăzi colegilor din PNL şi USR, pentru ca împreună să depunem o moţiune de cenzură cât mai rapid”, a spus Tomac, într-o conferinţă de presă, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că actualul Cabinet nu mai poate rămâne la Palatul Victoria, pentru că s-a decredibilizat complet şi este important ca de la 1 decembrie să existe alt Guvern, care să fie capabil să gestioneze Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, pe care România o va prelua la 1 ianuarie 2019.

„Indiferent cât de mult îl ţin sau nu nervii pe Liviu Dragnea, esenţial pentru ţară este să avem un nou Guvern, fie cu implicarea lui Dragnea, fie fără marionetele lui Dragnea în Cabinet, dar este esenţial să avem un Guvern responsabil şi facem apel aici şi la cei din PSD care au spus că nu se mai poate cu Dragnea şi Dăncilă la Palatul Victoria”, a menţionat Eugen Tomac.