Europarlamentari români, blocaţi în sediul Parlamentului European din Strasbourg din cauza atacului armat

Mai mulţi europarlamentari români sunt blocaţi, marţi seară, în sediul Parlamentului European din Strasbourg din cauza atacului armat. Aceştia au anunţat că li s-a transmis că nu au voie să iasă din clădire.

RomaniaTV.net
11 dec. 2018, 21:24
Europarlamentari români, blocaţi în sediul Parlamentului European din Strasbourg din cauza atacului armat

”Sunt blocat în clădirea PE din Strasbourg, din pricina împuşcăturilor din centrul oraşului”, a scris pe Facebook Cristian Preda.

La rândul său, Siegfried Mureşan a anunţat că sediul clădirii este închis şi ”nu intră şi nu iese nimeni”.

”Împuşcături în centrul Strasburgului. Parlamentul European a fost închis; nu intră şi nu iese nimeni. Parlamentul European este în continuare închis. Serviciile de securitate ne-au informat că atacatorul este încă în libertate”, a scris Mureşan pe Facebook.

Citeşte şi:  Atac armat la Strasbourg. Doi morţi, mai mulţi răniţi. Atacatorul este încă liber VIDEO

Mai mulţi dintre europarlamentarii români au explicat că în zona în care a avut loc atentatul măsurile de securitate erau deja foarte stricte, accesul auto nefiind permis.

”Eram la reuniunea de grup, am primit alertă de atac în zona centrală a oraşului şi ni s-a comunicat că nu avem voie de părăsim clădirea. Nu funcţionează serviciile de transport în comun comun şi rămânem aici până la noi ordine, parlamentari şi personal. (…) În mod clar alerta este maximă şi ştiam de ea, de ieri de dimineaţă de la ora 6.00, că sunt măsuri speciale de secucitate pentru târgul de Crăciun, inclusiv restricţii privind accesul în zona centrală”, a declarat Victor Boştinaru, la Digi 24.

Europarlamentarii vor rămâne, cel mai probabil, în sediul clădirii Parlamentului European până la îndepărtarea pericolului.

”Sunt în Parlamentul European cu foarte mulţi colegi. Nu alături, dar ţoţi suntem în clădire. Nu putem părăsi clădirea în momentul de faţă. Alerta s-a instituit în urmă cu aproximativ două ore şi probabil măsurile de securitate nu ne vor permite să părăsim clădirea până nu se vor clarifica lucrurile în oraş”, a declarat Norica Nicolai, la Digi 24.